Monday, 12 March 2018

KL Special Force | Terbaekkkkkk!!!

ari sabtu lps, MZ and boys dh pegi tgk movie ni..dh lama tunggu nak tgk hahahah

overall memang sgt2 puas ati...action-packed gitu...rasanya ni 1st local movie yg betul2 action-based and 3 heroes yg masing2 sgt kuat karekternya..rosyam memang well-known, shamsul pun, and fattah amin has proved that he is a capable actor




jalan cerita is police story lah..berkisah pd ketidaksefahaman antara 2 org polis yg sama team, sorang senior dan sorang junior police gitu, jd syak against each other
watak antagonis by shamsul sgt2 besh sbb byk bermain emosi..kenapa dia end up jd jahat/pendendam
byk plot twist gak ie susah nak teka jln citer..not so common mcm local movie yg kita biasa tgk
ada part sedey gak...balqis tu sgt2 lah pandai berlakon..
ada part anak rosyam tu kena tembak dan kena amputate kaki dia..sedey sgt2 :(

tak leh lah citer ending kat sini nanti spoiler plak..ending mcm sedikit tergantung..tp still sedey2..

MZ bagi 4.8 dari 5 bintang
puas ati!!!

2 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Wahhh tinggi rating u tu suzz...

AyuArjuna BiGoshh said...

ramai yang cakap best.... i pun rasa nak tengok sebab biasanya karya anak beranak yusuf haslam jarang menghampakan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails