Saturday 20 February 2010

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

I saw this contest at Siti Sifir's blog...

so the following is my copy paste from her blog...info and t&c about the above contest....

"Bismillah,

Suatu malam, saya terjumpa Dayah buat posting ini. Tiba2 terlintas difikiran saya untuk buat double contest at the same time. Thanx Dayah atas ilham bernas ini. Okeh guys...sesiapa yang jawab soalan2 di bawah layak untuk menerima 60% diskaun atas bingkai2 yang diletakkan dalam blog Uwaiys Optometrist. 60% dari harga jualan kami di kedai. Insya ALLAH dalam sebulan dua ini, kami akan menambah lagi gambar2 kaca mata untuk memaksimakan pilihan.

Lebih menarik, seorang dari kalian yang menjawab tag ini akan menerima sunglass Posh. Nanti saya akan upload gambarnya. Caranya

  • Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
  • Tagkan ia kepada berapa orang pun...tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH PUAN SITI SIFIR<-- i got to know about this contest from her blog (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
  • Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
  • Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
  • Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.

Soalan yang perlu dijawab adalah :

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?--sejak masuk matriks (thn 1995)
2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?-- sbb penglihatan jadi kabur/nampak benda tp tak sharp imagenyer and saya mengalami sakit/pening kepala
3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?--125
4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?--yg frameless
5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?--still yg frameless
6. Berapa power terkini anda (anggaran)? --250
7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?-- 2 ajer
8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya. --sejujurnya, saya memang tak suka pakai kaca mata, sebab tu saya cuma ada 2 ajer kaca mata sejak dulu hingga kini
9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ? --saya memang pemakai contact lense, sbb mudah, selesa, nampak natural
10. Optometrist pilihan anda? --Milan Optical, Kota Bharu, dan Optik Kinta kat dlm bangunan Kotaraya, KL
11. Pasangan anda berkaca mata ?--tidak
12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?--i rasa kesian, sbb bagi i, memakai kaca mata mcm beban sbb akan buat kita rasa ada something kat hidung/mata..nak masuk lumba lari pun tak boleh nanti kaca mata jatuh/hilang pulak..

Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman's term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun."

Done!
-mama zharfan-

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails