Friday, 28 February 2014

Jodoh pergi | dan jodoh datang lagi

saya ada seorang kawan..sahabat baik semasa zmn sek menengah..Ms Y...

my fren ni kawin masa umur 22...she furthered study kat Jordan..then masa me baru dpt my 1st baby (me kawin lmbt :p)..dia tgh sarat preggy her 3rd baby...and masa tu jugaklah her hubby meninggal dunia (masa tu Ms Y umur  29)..meninggal mengejut masa drive...Ms Y ada kat sebelah masa her hubby menghembuskan nafas terakhir..

kebetulan Ms Y ni dari family yg kaya...so dia gigih membesarkan her 3 kids (2 lelaki satu perempuan)..and now anak sulung dh umur 15, anak bongsu sebaya my anak sulung...akhirnya Ms Y berjumpa jodoh lagi setelah bergelas single mom for 9 years...Insya Allah Ms Y akan berkahwin pada 8 Mac ni...tak dpt nak attend her wedding sbb kat kelate...dulu masa Ms Y kawin, memang MZ attend her wedding...

moga2 Ms Y akan sentiasa berbahagia di samping org2 yg dicintainya..
jodoh tu kan misteri...kdg2 dpt ganti...kdg2..bila dh hilang jodoh, dh tak de pengganti...wallahua'lam

salam jumaat al mubarak

4 comments:

Uni Aqilah said...

hanya 7 tahun dapat bersama suami. sedihnya baca.

Yang Bersinar said...

jodoh itu rahsia Allah..semoga shabat tsebut berbahagia hingga jannah :)

Bada Ariff said...

tabahnye dia...

Oyis said...

saya doa kn dia bertemu bahagia dgn jodoh yg br ini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails