Tuesday, 22 April 2014

Kali pertama | makan2 @Umbai Ikan Bakar

wpun sblm ni dh beberapa kali pegi cuti2 melaka, tp tak pernah plak pegi mkn2 kat Umbai..so this time, kami guna GPS, jumpalah tempatnya...hajat utama, nak mkn seafood!!

jom layan pics


 kami pilih restoran paling hujung ie paling dekat dgn sungai..and paling ramai org..paling famous rasanya!


ketam besar2 dan segar2..my fav!!



bil...less than RM100...order ikan siakap, udg, ketam, kerang, kailan :)


seafood segar, servis pantas dan efficient, harga kategori murah kalau nak compared dgn KL ;) siyes puas ati..so kami akan dtg lg lain kalai Insya Allah

13 comments:

mama tisya said...

aritu nk p mkn kt parameswara ni tp tutup plak

Ezna said...

oh parameswara ni mmg yg paling ramai orang sebab dkt dgn laut.....me dah gi sini :-)

Eliss Mie said...

bestnya makan ikan bakar :) tahun ni x pg melaka lagi.

Chekgu Azrine said...

Macam kami mkn kt penang..pun sedap jgj..byk pilihan

Norma NML said...

Bestnya...nampak fresh je seafood tu..

anak Wan Salleh said...

u pergi sana.. i pun pergi sana sabtu malam, tapi pergi sampai sana dalam pukul 10 malam :) selalunyer pergi petang, kalau tak boleh jumpe dengan u kan

Ayumieka said...

wahhh bestnya... harga pun tak mahal sgt. (dah mula teringin....)

nurfadilah suardi said...

woww sedap yer

Rizziela said...

kami kalau makan memang suka kat sini...sedap & murah berbanding kedai yg lain...blh lepak2 sambil tengok laut kan

adianiez AIDA said...

tempat feveret aida ni. before dtg aida call dulu reserve tempat. if not, penuh! walaupun hari keje tau.

zety said...

ehhh mmg murah compare Ana ikan bakar kt Bangi nih..huhu

-atiQah- said...

murah tu less than rm100. kat kuantan mkn ikan dan sotong 2 ekor dah rm70.

εïзmummyHazaεïз said...

murah sgt tu mz... alahai teringinnye...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails