Tuesday, 15 April 2014

Today 5 years ago

today 5 years ago..he came into my life...
I was on study leave, doing my PhD..and was blessed with a lil prince.. Ahmad Ariff Shah...
dilahirkan kat KBMC, waktu petang 15th April 2009..i opted to be induced, so memang boleh pilih date..awal 2 minggu dari EDD...sbb time tu memang dh ngam2 berat Ariff to be delivered pun..and senang mr hubby nak amik cuti and balik kelate utk temankan me kat labour room...tp mr hubby sekejap jer kat labour room..sbb kena jaga zharfan..my mom was with me in the labour room..

hadirnya Ariff membawa sejuta kegembiraan..
tapi dlm suka ada duka...arwah ayah MZ ie tok ayah Ariff & Zharfan..sempat uruskan majlis bercukur utk Ariff..kiranya tulah last event dlm family kami...then tepat2 Ariff 2 bulan ie 15 june, i lost my dad forever...pergi tak kembali...so Ariff memang tak sempat kenal arwah tok ayah...zharfan selalu citer mcm2 psl tok ayah and ariff of course listen tp blur2...




doa mama utk ariff yg sgt mama kasihi..
semoga jadi anak soleh, berjaya dlm hidup di dunia akhirat...
Insya Allah this coming Aug, Ariff akan jd abg ngah...now kami masih panggil Ariff as 'adik' :)

Happy 5th Bday my lil sweetheart...may the blessings of Allah be upon u always...
amiin
with luv, hug & kisses,
Mama, Papa, Abg Zharfan and lil baby in mama's tummy :)

5 comments:

Ezna said...

happy birthday sayang.....moga menjadi anak yg soleh :-)

Norma NML said...

Slmt Hari Lahir Ariff..semoga jd ank yg soleh..:-)

AyuArjuna BiGoshh said...

hepi besday cutey

Nad MamaZN said...

hepi bday abg ariff!

Kak Aya said...

salam MZ,
selamat hari lahir utk Ariff....semoga menjadi anak yang soleh...tak lama lagi dpt adik , mesti happy kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails