Friday 21 June 2024

Jatuh cinta sekali lagi

..bkn psl org tapi psl tempat..
ni kisah seminggu sblm raya ie aktiviti ronda2 on the weekend (ari ahad 9/6/24.). mr hubby bila dtg mood nak daytrip, rajin ler dia drive pergi mana2 tmpt yg MZ suka..kami ronda2 ber4 lah sbb zharfan kat CFS kan... (he will be completing his matrics study next month!!)

antara tempat yg MZ sgt suka...dan asyik jatuh cinta berkali2 ialah...JANDA BAIK!!dekat jer tempat ni dgn our home in Gombak...

setiap kali dtg Janda Baik, port wajib singgah ialah cherengin hills...wpun tak pernah lg stay overnite kat sini (insya Allah one sweet day later2)

Cherengin Hills --tu ejaan yg betul...err MZ selalu confused salah eja jd ceringin la, cherangin la, cheringin la..

kebetulan ari tu cuaca mendung (ada sikit2 drizzling), so memang sgt nyaman la...
dan bunga2 nya memang indahhhh sgt2

tak tau nama bunga ni, tp sekilas pandang nampak mcm bunga matahari tp may be spesis mini, warna memang sama dah

breathtaking view...sbb ada pokok ru, dan awan kepul2 putih, dan langit biru, dan hillview

wajiblah posing2 sbg kenangan! cuma sunlight tak sesuai utk posing2 ni, so gmbr jd bwh shade pokok2 tu

one for the memory!
we are indeed now counting down the days to celebrate our 20th wedding anniversary next month!!!

lps setel posing2, kami singgah lepak santai kat one cafe yg besh!! next entry...

11 comments:

Carneyz said...

Tak sabar tunggu next entry kafe yg MZ pergi tu :)

Syazni Rahim said...

Wah cantiknya, teringin pula nK ke sini

adnil linda said...

seronok pergi jalan2...

mummy_ayu said...

subhanallah....cantik tempatnya...

Ezna Khalili said...

I pernah stay kat sini sekali. Cherengin.....nama dia pun unik. Cantik la bunga tu.

shaizhar said...

Dah lama tak pergi janda baik. Kalau pergi sana agak-agak saya boleh bertemu jodoh tak?

mama tisya said...

cantik tmpt utk posing nmpk view pokok2 bila cuaca panas gmbr cantik

Wak Lat said...

beautiful view., mn janda yg baik2 ittewww., ehhe

Mama of Anis Aenida Aisy (M3A) said...

nice picture mz!!

fanny_dcatqueen said...

Namanya unik, tapi view di sini cantiiiik. Dan banyak bunga pula ❤️. Selalu suka dengan tempat yg berada di ketinggian seperti ini. Walau matahari ada, tapi hawa tetap terasa sejuk

Suria Amanda said...

X sabar nak pi jenjalan ngan suami September nanti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails