Wednesday 5 June 2024

Pencinta hujan

selain suka tgk awan, MZ suka sgt suka dan sgt2 menikmati hujan..mcm ala2 terapi jugak..suka bunyi hujan, bau fresh time hujan dan suka suhu sejuk masa hujan turun tu...

dan....ada term khas jugak utk rain lover ni..

Pluviophile

a lover of rain;someone who finds joy and peace of mind during rainy days.

masa balik kg ari tu...ptg sabtu tu hujan yg agak lebat (kelantans ekrg tgh musim kemarau teruk sebenarnya)

so setiap kali hujan, memang sgt2 ditunggu2 gitu (kalau kat area MZ ie gombak, almost everyday hujan sama ada ptg/mlm or kdg2 tghari pun hujan)

beria MZ record ni haaa video hujan..ni MZ melepak depan pintu rumah utk menikmati view hujan

ni plak gmbr yg MZ snap..pokok manggis tgh berbuah tapi belum masak lagi

geram jer tgk buah2 manggis ni hahahaha

uolls pun pencinta hujan jugak ker..
salam hari rabu uolls!
ari ni MZ ada kelas dan kena lead department meeting jugak..(selalu nervous jugak sikit2 wpun ni bkn 1st time kena handle meeting)

6 comments:

mummy_ayu said...

morning sis MZ...ooo..suka tgk hujan pu ada gelarannya yer..
baru tau... kalau hujan yg gerimis tu suka la sbb mcm romantik je kan
but kalau hujan lebat plus kilat semua tu... MA takut plak.. he he he

adnil linda said...

Alhamdulillah, hujan di bumi Kelantan...
seronok tengok hujan, tapi kalau sekali guruh, kipat, petir..linda takot

Ezna Khalili said...

Suka bau selepas hujan Suzz.....Kalau hujan tu I suka yang ala ala hujan slow kemudian takde kilat sambar menyambar dan boleh masukkan lagu sweet. Hehe.....

mama sara nur @ Cik Nor said...

byk memory manis cik nur dan ujan ni
zaman kanak2 indah.
pantang ujan ramai2 main luar. besttt gilerrr

mama tisya said...

skarang cuaca panas..bila hujan mmg suka la sejukkkkk

fanny_dcatqueen said...

Aissssh manggisnya menggoda sangat kalo nanti dah matang kak 😍😍😍😍.

Btw, duluuuu saya suka hujan. Rumah saya dulu saat di Aceh ada di daerah gunung. Jadi mau hujan sederas apapun, tak akan mungkin banjir 🤣

Saya suka wangi tanah selepas hujan. Harum kan.

Tapi berubah JD benci hujan, saat pindah ke Banda Aceh. Krn di situ pertamakali saya merasakan banjir 🤣🤣🤣

Betul2 tak suka. Sampai berdoa, semoga hujan yg 4 hari turun tak berhenti jadi hilang hahahah.

Pindah ke JKT, untungnya rumah tak pernah banjir, tapiii jakarta kalo sudah hujan, wassalam macetnya 🤣😄.

JD sampai skr, saya tak bisa suka ke hujan lagi hahahah😅

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails