Friday 14 June 2024

Seafood dinner on the beach

..sambungan entry semlm...

mengadap pantai tapi across the street, ada restoran mknn laut..kami memang parking betul2 dpn restoran tu.

tulah nama restorannya...Restoran Bayu Malam...kami mkn kat sini lah..

kena pilih apa2 seafood yg kita nak suruh dia masakkan...
so mr hubby pilih kerang, udang (4 ekor ajer amik!), then sotong seekor (agak besar) dan amik siakap jugak (medium size tp agak besar utk our lil family)..so dlm gmbr ni, that's our dinner!..kerang rebus, sgt fresh, besar2 dan sedap...udg masak butter, kangkung goreng, telur dadar dan sotong goreng crispy. sotong tu sgt2 sedap! udg pun sedap jugak

ni siakap steam (cuma kami tak ckp steam perisa apa time order tu, so dpt steam plain ajer ni, tp dia bagi pencicah mcm sambal kicap)

kami order air teh ais dan teh o suam dan air kosong jugak. total bills RM121. waiting time pun agak cepat ie masa order tu around 5.54 pm, by 6.20 pm semua mknn dh siap ie kami dh start mkn! (kira early dinner!!) harga pun sgt reasonable! 
cuma tmpt mkn ni basic ajerlah, not instgrammable ie basic kerusi plastic dan meja mkn biasa ajer...so tak delah gmbr kami wefie pun (dan bz fokus mkn jugak), insya Allah boleh repeat nanti (nak bwk zharfan dtg mkn sini jugak nanti)

then kami sengaja lah lalu kat dpn avani ni..mengimbau kenangan sbb pernah stay sini tahun 2019 masa my bday (bday staycation)

memang best stay sini sbb 5 star resort kan, cuma rate/harga sgt mahal now utk family villa (above RM1k)..

insya Allah bln aug nanti kami plan nak staycation kat bagan lalang (utk bday razeen)

anyway, ari ni dh jumaat..rasanya those yg plan balik kg utk raya haji, dh ada yg bertolak ari ni --my adik nizar dan hanim both nak bertolak lps amik anak2 dari sek masing2

3 comments:

Ezna Khalili said...

Dulu kat Sepang ni (dekat dengan pantai) kalau you perasan ada Pusat Latihan LKIM Camar Laut. Kat situlah I berkampung selama 1 minggu untuk induksi masa baru2 masuk LKIM.

I tak pernah makan kat tempat you makan tu. Nampak menarik. I selalu makan kat hujung tu HM Sri Bagan.

fanny_dcatqueen said...

Aisssh murAah totalnya 😍😍. Tapi memang kalo di pantai seperti ini, biasanya seafood yg dijual pun murah Krn dibeli dari tangan pertama nelayan kan. Beda kalo dah masuk restoran 🤭

Tapi bagi saya, yg penting rasanya kak, walopun tempat duduk plastik dan tempat biasa, tak apaaa 😄👍. Nampak sedap semuanyaaa

mummy_ayu said...

Alhamdulillah..makan dgn view yg emmm...subhanallah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails