Friday, 2 May 2014

Wish List Accomplished | PANDORA

dh lama mengidam nak beli pandora yg mana braceletnya kaler silver pure...last year me ada menang pandora 2 kali tp dpt bracelet yg oxidised silver so me tak berkenan, jd me jual murah2 jer..

dok tangguh2 nak beli pandora idaman hati...so sempena my bday 28hb yg lps, ingat nak gi beli pandora ni..tp tak sempat plak sbb ada kelas...so finally 29hb april...sempat lah me ke KLCC ..tak byk sgt pun outlet pandora kat msia ni..



me bajet around RM600 ajer ie nak beli bracelet dan seketul charm jer as starting...
niat nak beli charm tema butterfly or happy bday, tp abis stok...boring betul..charm yg limited edition memang cepat abis..so kena pilih charm yg biasa2 ajer

last2 me beli charm yg glass murano ajer...and staff/salesgirl tu sibuk kata me kena beli clip jugak sbb takut charm tu jatuh...so me beli jugak seketul clip bentuk heart...charm glass murano tu pun me pilih design theme heart kaler merah..



so total 3 items ni...RM590, just ngam2 my budget lah..brecelet harga RM295, clip harga RM100+ and charm glass murano harga RM100+..tu jd total RM590 tu

so now puas ati...the leceh part...pandora ni tak leh pakai lasak mcm pakai emas 916 lah..sbb silver kan..senang jd faded/itam kalau terkena sabun or kerap kena air ker etc...so me pakai pandora mcm pakai jam tgn lah ie kena bukak time nak amik wudhu or basuh pinggan etc

kalau ada rezeki duit lebih nanti2..nak tambah charm lagi...

salam jumaat al mubarak uolls!

7 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

cantekkkkk

Wan Amira Wan Salleh said...

wah sudah ada pandoraa

msredcheesecake said...

Akk nak bli bracelet dia je pun tak mampu...hheee... best hadiah haijadi dia... HB :)

notti netti said...

Net pun teringin...baru order kat kawan stay london.....memang tak sabar nak pakai.

Ezna said...

ambik wudhu' boleh pakai tapi x boleh kena perfume, sabun mandi. i guess sabun basuh pinggan pun no no no....

marinahunny said...

Mz kalu silver sebolehnya jgn pakai sebelah menyebelah dgn emas sbb nt emas akn jd putih. Tp blh cuci balik emas tu. Sy penah pakai mcm tu dlu

Mama Zharfan said...

@marinahunny : tq for the tips :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails