Thursday, 18 December 2014

Finally...BIG HERO 6 | terbaekkk - the best movie this year

semlm check online schedule/showtime kat tgv wangsa walk..masih ada lagi tayangan Big Hero 6 ni..ada tghari punya showtime..so just nicelah..me bwk zharfan & ariff tgk movie ni..


ada few reasons..antaranya, ariff memang nak sgt tgk movie nie..
then me terbaca kat blog my sil..dia dh bwk her kids tgk  movie ni..
and sbb movie ni mcm sgt bagus reviewnya..me pun memang aim nak tgk..mamanya lebih beria2 dari anak2nya hahhaha

ni sinopsis dari imdb

The special bond that develops between plus-sized inflatable robot Baymax, and prodigy Hiro Hamada, who team up with a group of friends to form a band of high-tech heroes.


my own sinopsis..
watak hero dlm movie ni..teenager lelaki..nama hiro (nama jepun ie org jepun tp tinggal kat san francisco)..Hiro Hamada ni anak yatim ie parents meninggal masa umur dia 3 thn..dia tinggal dgn makcik dia dan abg dia...Hiro ni genius dlm bidang sains...ada mcm2 scene..scene fun, scene sedey...antara scene sedey, bila abg Hiro meninggal dlm kebakaran (sob sob) sbb nak selamatkan professor callaghan...yg akhirnya jd watak jahat dlm citer ni...
and sedey gak time robot baymax tu berkorban selamatkan Hiro..
scene fun ada bykkkk antaranya masa mula2 start citer..scene lawan2 robot tu sgt fun! scene kwn2 hero bertukar jd superhero..scene hero develop special bond dgn robot putih gemuk mcm belon tu nama baymax...ada scene kat balai polis..baymax tampal2 bdn dia guna selotep...byk sgt scene yg besh2...lps ni boleh ulang tgk lah --kena beli dvd hehehhe

overall me bagi 5/5 bintang!! sama ratinglah dgn frozen..or lebih setengah bintang dari frozen..siyes puat ati sgt2!!!

cute sgt poster ni..me snap kat tgv wangsa walk...almost full house time panggungnya time me tgk semlm..padahal dh lebih sebulan tayangannya..siyes terbaeklah!!

5 comments:

Mama Idlan Irsyad said...

best ek? teringin nak bawak anak2 tgk wayang...blm berani lagi nak bawak..takut buat hal kat dalam tu..

AyuArjuna BiGoshh said...

best sangat citer ni :)

Ibu Lala said...

Memang best la citer ni. Sy pun dah tgk dgn anak anak. Tgk kat wwm gak

Mama Zharfan said...

@mama idlan : kena tunggu anak2 besar sikit dan paham psl tgk movie hehhe

@ayu : siyes besh sgt2

@Ibu lala : memang best!!

Lida Rahim said...

agak2 citer ni best x ngan anak2 pompuan yg masih demam frozen x abis2 ni?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails