Wednesday, 10 December 2014

Tersentuh | apa erti RM5

erti RM5? emm bg MZ..RM5 cukup lah utk mkn nasi campur for lunch kat cafe UIA...tu nilai sekeping note hijau RM5...



anyway...me jenis hati tisu...cepat jer ternangis kalau baca psl kisah2 sedey esp yg melibatkan baby or kesusahan manusia yg diuji dgn pelbagai ujian hidup..lumrah hidup duniawi..

kita selalu baca or ternampak frasa "mudahnya menjemput rezeki"...so it's equally true..sebagaimana mudahnya menjemput rezeki, sgt mudah jugak sebenarnya utk membuat pahala di zaman siber ni tanpa sorang pun tahu kecuali Dia..ie semudah ABC..transfer RM5 or RM10 utk tujuan derma..then it's done!! ikhlaskan hati..insya Allah ...ia akan jd saham kita di alam sana yg kekal abadi..

byk kisah2 sedey kat FB..pilih jer yg mana berkenan and rasa terpanggil utk membantu seringgit dua (if not more)..
pg td terbaca plak citer sedey kat blog nadia..psl baby yg memerlukan bantuan...jom kita sama2 bantu..tak mampu RM10, insya Allah kita mampu derma RM5 or RM1...

Cimb Siti Nur Hidayah Shaari 7613256663
Maybank Siti Nur Hidayah Shaari 151240294649
BSN Che Hasnah Ismail 0110229000128429

boleh baca full story kat blog nadia


note : those yg nak derma...akaun maybank dlm list kat atas tu mcm dh tak leh nak transfer duit dh ke dlm tu..may be ramai org derma..so i transfer to CIMB jer..guna IBG..10sen jer cajnya..

3 comments:

IeRA said...

salam singgah...

Merlyn Hasshim said...

Terima kasih di atas perkongsian MZ.. selalunya saya buat awal pagi lepas Subuh, tapi semalam stay up buat writing, so cover balik tido lebih sikit. Actually ni satu tips jugak, memberi seekah di waktu Subuh . #mudahnyamenjemputrezeki .

AyuArjuna BiGoshh said...

ya allah sedeynyaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails