Friday, 11 March 2016

Boboiboy the movie | animasi terbaekkk 5 star rating!!!

sbb time weekend ari tu tix sold out..so ptg semlm gigih me & kdis pegi TGV wangsa walk..sempat tgk tygn pukul 4.45 pm

sebagaimana yg di war-warkan dan byk yg good review psl all the good things about this movie..memang sgt2 besh2 lah..dari awal sampai akhir..animasi yg sgt cantik high quality setaraf animasi negara maju/hollywood etc..
jln citer yg kreatif, penuh unsur2 humor dan mesej persahabatan...
my zharfan siap nak repeat tgk lagi nanti hahaha

anyway me memang terbiasa dan kenal semua watak dan karekter boboiboy sbb my kids suka tgk kat tv dan dvd..so me selalu tumpang tgk bersama2 diaorg..so bila dh up jd movie pun..memang dh tahu camner perangai dan super power setiap watak

ada babak sedey gak..boboiby nangis2 time ochobot mati (mati jap)

memang perfect utk kids, family, and those who are young at heart
kalau kita boleh support animasi luar or watak superhero negara luar, why not kita support our own product yg sgt setaraf dgn diaorg kan

me bagi 5 star rating!! rasanya movie ni sure dpt collect lebih RM10j nanti (if not more)



ni sinopsis from HERE

BoBoiBoy: The Movie mengisahkan sekumpulan makhluk asing bernama The Tengkotak tiba di bumi dan menculik Ochobot. Mereka mahu menggunakannya untuk mencari sebuah Sfera Kuasa yang tersembunyi di bumi. BoBoiBoy dan kawan-kawannya perlu menyelamatkan Ochobot dan membongkar rahsia di sebalik Sfera Kuasa tersebut.

salam jumaat al-mubarak
MAMA ZHARFAN

3 comments:

Mama Kembar 3 said...

Tak sabaq nak bwk my boys pi tgk. Tp tunggu diorang habis exam, buat umpan sapa nak tgk boboiboy kena lulus periksa hehe

Ibu Lala said...

Memang best la citer ni. Rasa cam nak tengok lagi je.

Chekgu Azrine said...

Nak bwk anak2 tgk tp bila bgthu kat hubs..no respons...hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails