Tuesday, 1 March 2016

churros @zawara cafe | kali pertama

ari sabtu 20 feb yg lps..me and few of my ex-coursemates had a dating cum mini reunion..lokasinya Zawara Cafe @Ayer8, putrajaya...kebetulan my zharfan ada training nasyid kat sek..so lps drop zharfan, gigih me drove all the way to putrajaya from gombak..guna waze jer sbb me tak confident la area putrajaya..selalunya mkn buah langsat (ie sesat)..traffic clear jer sbb pg sabtu kan..so cepat jer me sampai..lucky sampai awal dpt parking senang gitu..

honestly, kali pertama me sampai kat Ayer8 tu, kali pertama masuk zawara cafe and kali pertama order dan mkn churros ni..selalu tgk pic kat fb/internet jer

not bad lah rasa churros ni..tp of course kategori kuih lah bkn main course gitu..nama pun cafe..weolls lepak2 sambil sembang2 jer pun..dh lama tak jumpa sbb semua pun ada komitment dan kerjaya masing2 kan..

ada few choices of dip..me amik yg caramel...manisss...jie amik yg choc dip...anyway churros ni sedap dimkn time panas2 gitu! harga sebekas/set ni RM10..sesuai utk dimakan berdua or even bertiga (kalau jenis yg mkn sikit or cuit2 jer)


ni air teh..harga RM6 ..standard harga cafe kan...anyway my fren jie yg belanja churros dan tea ni..tq jie ;)

me tepek pics me & frens

from left..hennis, liza, jie, K.E and me..weolls ni sekelas/satu batch masa kat UIA, dari matriks sampailah final year, dok hostel pun kat mahallah/building yg sama..so memang close lah relationshipnya..me & jie sama umur/sebaya, yg 3 org lagi tu 1 year younger (me & jie sek arab so additional one year masa kat sek menengah--jd older one year from normal batch)


candid2 jer ni

food kat zawara cafe ni dihidang dlm bekas and dlm box kaler choc..mcm unik gaklah...mcm siap2 utk tapau gitu hahhahaah


semua dh jd mak org except jie..masih mencari her prince charming gitu..jie tu maintain awet muda sbb muka babyface and petite orgnya..untung jie ;) nampak forever young macam early 20s jer

weolls memang ada group wasup to keep in touch..ada dlm 20+ org lah ie same class masa kat UIA..semua pun dh ada life dan kerjaya yg besh2  alhamdulillah

1 comment:

Ezna Ahmad Khalili said...

I makan churros zawara bukit jelutong tak sesedap churros kat kidz and creme. Yg tu sedap....kkdg teringat ingat tapi agak jauh pulak nak gi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails