Tuesday, 15 March 2016

Impulsive buying | motd

impulsive buying happens bila kita beli something yg kita rasa mcm berkenan tp lps beli tu rasa mcm regret and we don't really like/need it.. antara faktor2 penyebab..may be terpengaruh dgn kwn2 segroup (fb group) :p

that's what happened to me..
last few months ada join group "jom tempah cincin"..then terorder sebentuk cincin...tak pikir panjang pun masa order..
bila dh dpt..err saiz tak ngam..and rasa mcm design ni too big/gedabak kat jari la plak --my taste more to cincin yg kecik2 simple2 ringan2 tapi cuter design

nilah cincinya nya...twin butterfly..berat 4.77gm ni..pakaikat jari tgh/jari hantu pun masih sgt loose cincin ni..cincin riben kat jari manis tu my fav ring anyway...kecik ringan comey di mata MZ

then sbb rasa cincin butterfly ni mcm tak kena dgn jiwa, dh selamat let go (rugi lah lah beberapa puluh RM) sbb time beli, harga termasuk kos upah kan (new item)..bila let go, rate preloved memang tak sama mcm rate new item..yg penting dpt balik cash lah..boleh beli benda lain plak :p

anyway, lmbt lg kot nak rasa bosan dgn my masdora collection ni (pandora emas 916)..
motd = masdora of the day


koleksi kesayangan MZ (buat masa ini hehehe)

4 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

Cantik masdora u

Chekgu Azrine said...

Berkenan sgt. Tp bt ms ni blm lagi into brg kemas.tp still sukaa barang kemas

juelee said...

woww penuh dah... me beli ms pandora silver blm kuar yg gold ni.. now rs regret plak baik beli gold so nk stat collect gold pandora plak

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ooo.. gambar tue suzz punya haha
jels nie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails