Friday, 28 March 2014

Beli emas secara online | selamatkah??

ekoran entry pandora emas 916 semlm..ramai yg bertanya me beli kat mana esp boleh byr instalment kan?

big question, selamatkah??

me mula beli emas online since last year...rasanya dh lebih lima kali kot...beli gelang kaki, beli rantai, beli loket bentuk love, beli bracelet butterfly...semlm baru  jer terima bracelet butterfly...
so selamat ker tak? setakat ni semuanya selamat :)

dulu2 me selalu beli kat FB Lee Wah Gold...
and lately pulak me beli kat FB dtree.myFans...FB ni dibwh kelolaan kedai emas Dtree...me pernah pegi ke kedai emas ni..somewhere near Sungai Buloh...so memang tak de isu trust ker tak sbb memang wujud kedai emas secara fizikalnya

ok..me bagi link yer...sila cuci2 mata...ni bkn iklan berbayar pun..dua2 FB ni me berani bg link sbb dh byk kali beli dgn diaorg...di Lee Wah tu..rasanya dlm 4-5 kali...kat Dtree tu..me beli dh 2-3 kali...and now tgh byr instalment pandora tu la..memang eams 916 :)

Dtree.myFans
Lee Wah Goldsilver

selain dari 2 link kat atas tu..me tak sure lah selamat ker tak...so sila hati2 yer..sbb betul byk penipuan klau beli online ni..

kenapa me suka beli emas online? sbb harga lebih  murah berbanding kebanyakan kedai emas...and boleh byr instalment..u just pm jer seller and tanya mcm mana harga kalau nak byr instalment..tp harga memang tak sama kalau byr cash..instalment harga jd mahal sikit tp tak de lah beza sgt2 pun..

me dh dpt hadiah bracelet utk my bday (mr hubby bg duit masa awal tahun)...tunggu bday me nanti me tepek pic..me beli kat Dtree lah..kat Dtree ada ramai seller...so far me pernah deal dgn Salawati (beli bracelet ) and pandora tu me beli dgn Rohani Mat Saat...semua seller di bwh naungan Dtree kedai emas..insya Allah semua trustworthy..in case ada prob..just pm Dtree jer..so far tak de prob pun :)

salam jumaat uolls!!

10 comments:

mama tisya said...

tk pernh bli emas online..tu la ada tgk suzi byk kali gk bli kn...skarang ni mcm2 penipuan online...tp yg suzi dh byk kali okla lgpn dh tau kedainya kn

kayyana said...

tq kak.. mmg sgt sgt sgt sgt berguna info akak ni..haruslah terjah kan kan kan.. tq sgt.

rozila ila said...

Terima kasih Puan Suzi bagi link tu.

- Rozi -

Chekgu Azrine said...

Tq Mz..mmg nk try bli la 1..hehehe

mummymer said...

me tiada emas di tangan :)

Maksue said...

TQ Suzie kongsi link.... saya merupakan salah seorang yang selalu ambil risiko beli emas online...

Alhamdulillah setakat ni semua selamat sampai ke tgn.

Kalau beli online selain harga emas lebih murah pilihan pun byk :)

My Love said...

salam..

beli emas secara ansuran ni melibatkan isu riba, sebab emas harganya naik dan turun. walaupun ada pendapat yg mengharuskan membeli emas secara hutang, namun sebaiknya kita elakkan.

WA

εïзmummyHazaεïз said...

haza pernah beli online installment, alhamdulillah tiba ke tangan dengan selamat :)

Zuraida Rahim said...

Pernah beli emas secara online dengan Public Gold je..

Hasbullah Pit said...

Saya selalu jual emas online.. beli jarang jarang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails