Wednesday, 5 March 2014

Ku di dalam dilema

my zharfan terpilih sbg salah seorang wakil sekolah utk pertandingan menulis jawi...dilemanya sekrg...me kena bagi permission utk zharfan attend the event kat USM, kelantan selama 4 hari 30 may -2 june...dia akan naik bas and pergi bersama guru2 pengiring...nanti menginap kat sana lah..

so dilemanya...me tak pernah lg melepaskan zharfan stay overnite tanpa me or hubby...ada sedikit kerisauan lah...he's 9 years old now...anak sulung so memang agak mature ...

i kena return approval form by 7th March ni...zharfan memang beria2 nak pergi...1st experience for him kan and katanya hanya 4 org yg terpilih sbg wakil sek pun..
kalau dlm kl or klang valley memang lah tak de prob or dilema ni..tp ni sbb jauh tempat eventnya and it lasts for 4 days plak tu (termasuk perjalanan)...

and memang ada exemption clause kat approval form tu..." pihak sek takkan bertanggungjwb atas segala apa yg tidak diingini..." wal iyazubillah

note : semakin byk cabaran bila anak dh semakin besar ni..

7 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Alamak kalau saya pun dilemanya

Ezna said...

memang merisaukan. even dania 10 thn pun susah jugak nak lepas...

Airis Arissa said...

kalau saya pun mmg berat hati. tapi kesian pulak kat anak kita kan. apa kata minta family MZ di kelantan utk tgk2 kan (kalau tak jauh lah). paling tak, kol cikgu zharfan utk dapatkan kepastian sama ada kita blh kol tiap2 hari utk ckp dgn anak. melalui tel cikgu pon ok, janji dpt ckp dgn anak. (pandangan dr ibu yg jenis risau sgt2 gak ni)

anak Wan Salleh said...

kalau i, i tak bagi.. huhu.. tapi im sure my husband will allow.. and i definitely sure my husband will follow..

Cik Aann said...

takut jugak nak bg permission tu.. kalau saya pun dalam dilema.. sebab rasa macam kecik lagi je..heheh

HYPOGLYCEMIA : JANGAN PANDANG ENTENG

transformed housewife said...

mmg berat nak lepaskan anak pergi jauh lps tu lama pulak tu. bincangla dgn your hubby lg cara terbaik for both of you and your son selesaikan masalah ni.

Fai CeritaCinta said...

bila anak tak pernah berenggang dgn kita, memang rasa berat nak lepaskan dia pergi.. tapi ape pun fai yakin cikgu2nya akan jaga zharfan dgn baik. inshaaAllah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails