Thursday, 6 March 2014

Termenung di depan wardrobe

tajuk poyo tp tulah realiti setiap pagi...sbb me kena pegi keje and seboleh mungkin nak dress up nicely sbb nak make myself presentable - ngajar my students kan..kang nampak selekeh then bosan plak my students..
and tak naklah nampak tua sebelum waktunya..



masalahnya sekrg...me gain weight dgn agak byk wpun baru 14 weeks preggy...sbb dh 3rd pregnancy kot...and me dh tak leh diet..so mkn secara biasa (tak skip meal mcm time tak preggy)
so 90% baju2 me esp kurung moden semua dh sendat ketat bahagian hips and tummy...
me cuma ada 4 helai jubah...takkan ler dok pakai yg sama ajer even rotate2 pun..
nampak gaya, nak kena beli beberapa helai baju maternity dan may be tambah collection jubah...time tak preggy me jaranggg pakai jubah sebenarnya...

kat mana lah nak beli bj2 maternity yg cantik tapi affordable...

9 comments:

aimi said...

Oooo sbb xmuat. Emi masa pregnant ariana sll stress bab pilih baju nk p keje. N kdg2 smp nangis sbb suma baju nmpk xlawa n rasa nk melawa hehe. Kot kesan preggy anak girl kot hehehe.

Merlyn Hasshim said...

saya cadangkan shopping kat poplook, sebab ada banyak jual blouse/dress yg sopan+labuh yg sesuai dipakai oleh pregnant mum utk pergi bekerja.

Chekgu Azrine said...

kat KL festival city ada 2 kedai yang jual maternity wear yang cantik2..tgkat 1 kalau tak silap..serius memang lawa2,,try la usha

Ezna said...

dah lama tak cari preggy wear....

ct kektus said...

hehhee. rasanya ini macam masalah setiap wanita je kak. tak tahu nak pakai baju apa. padahal banyak je baju yg ada. hehe

tapi kalau baju maternity tuu, tak pasti pulak kat mana ada. tak pernah mencari. huhuu

Nana said...

heheh mz saya pon biasa camtu
nk g keje mest menung depan lemari
xtau nk pakai baju apa

Rizziela said...

sama..sy pun di lema memilih baju bila berat semakin megembang naik

Liza Yati said...

Owh. Mz preggy. Tahniah2. Same la kita. Liza baru 10 weeks. Take care ya.

Zura@Iwan said...

owhh dh pregnant ye..

alhamdulillah tahniah ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails