Wednesday, 23 July 2014

Erti raya bagi orang dewasa

entry edisi raya..sbb lagi 4 hari jer nak sambut kedatangan syawal..

rasanya, as an adult..raya dh tak seseronok mcm raya zmn kanak2...sbb life as a kid..tak byk benda yg kena pikir pun..selain pikir duit raya, kasut raya, bj raya...esp those yg dtg dari keluarga yg biasa2 mcm MZ..zmn kanak2...sgt seronok tunggu nak pakai bj raya sbb bkn selalu dpt pakai bj baru yg special ie beli or tempah khas...

anyway, raya bg MZ ..dh bergelar wanita dewasa dan seorang ibu...seronok yg tu pasti cuma pengertiannya berbeza..sbb lebih byk tanggungjwb...

part seronok sbb dpt berkumpul ramai2 di kg..MZ 7 beradik semuanya (MZ anak tgh ie anka ke4 dari 7 beradik)..semua pun dh kawin and ada anak..so memang meriahlah :) .....

cuma raya dh tak sama mcm time arwah ayah masih hidup..dh 5 thn pun kami beraya tanpa ayah :( :( seperit mana pun..hidup mesti diteruskan...

and kami masih mempunyai ibu yg sangat kami kasihi..wpun sakit lutut tak berapa boleh bergerak byk2..ma (my mom) masih ligat kat dapur..menyediakan mskn kegemaran anak2...moga2 ini bukan raya terakhir kami bersama ma..ma dh 72 tahun umurnya...syukur Ya Allah kerana masih meminjamkan seorg ibu utk kami menumpang kasih dan berbakti..

pic raya 2013


and MZ ada sgt ramai anak sedare...sebelah MZ sendiri..MZ ada 15 org anak sedare..belah mr hubby ada 10 org..so total dh 25 org..duit raya standard rate utk anak sedare..kaler merah ajer heheheh :p..tunggu MZ kaya, boleh bg duit raya note RM50 sorang hhehehe

salam 25 ramadhan...moga2 kehidupan kita sentiasa dilimpahi rahmatNya..amiin

6 comments:

fazianbatrisyia said...

sama la kita ada bonda aje sejak 6 thn lps.

mummymer said...

I aminkan untuk u jadi kaya :D aminnnn

ibuemir

εïзmummyHazaεïз said...

Still nampak muda ur ma... selamat hari raya ya MZ..

AyuArjuna BiGoshh said...

selamat hari raya suzz :)

transformed housewife said...

selamat hari raya. Memang bila adik beradik ramai ni, seronok bila dpt berkumpul ramai2 masa raya ni.

Cik Aann said...

untung akak dapat mak yg baik..
saya pun nak..tapi..hmm.. banyak kisah sedih..sedih sampai sekarang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails