Wednesday, 9 July 2014

Ke bazar ramadhan jua akhirnya... | tapi...

MZ dh masuk 33 weeks pregnancy, perut semakin besar (rasa besar yg amat)...dh semakin tak larat nak masak2 :( and since last few days tak sihat plak :(

so ahad lps, mr hubby ajak MZ and kids pegi beli mknn kat bazar ramadhan..weolls pegi bazar ramadhan taman melati sbb kecik jer bazarnya and senang nak parking..jln kaki sikit jer..



MZ teringin nak mkn nasi kerabu....so beli lah 2 bungkus one for me one for mr hubby...and mr hubby beli jugak mertabak sebijik..

so verdictnya...rasa nasi kerabu tu..so-so jer..sgt2 below expectation (MZ biasa mkn nasi kerabu yg sedap kat restoran tu dok ko ie time bkn bln puasa lah)...alahai mertabak plak tasteless gitu...end up masuk tong sampah :( tak berapa bernasib baik nmpknya bab2 beli mknn kat bazar ramadhan ni..

so end up..isnin MZ masak jugak..gagahkan diri...and semlm tapau KFC jer sbb semlm sgt2 tak larat (siap demam lagi )...

salam hari rabu..hari ke11 ramadhan...moga2 MZ akan dikurniankan kesihatan olehNya...amiin

8 comments:

aimi said...

Take care. Semoga sihat demam. Smlm pun blk lewat, xsmpt masak. Beli kfc je n goreng nasi :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga mz sihat .. insya allah ila selalu doakan mz&kak ayu selamat hingga bersalin :)

Eliss Mie said...

tu la dugaan ibu mengandung bulan2 puasa. tu pasal Allah bagi rukhsah utk ibu mengandung..semoga MZ diberi kekuatan..Aamiinn

azievee said...

Masakan Bazar selalunya berakhir di Tong Sampah...sedaya upaya masak kat umah walaupun penat...huhuhu

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz, klu i better beli mkanan masak kat restoran ataupun kfc, nandos ke dari Bazaaar...sakit ati juga...bila beli then tak memuaskan hati :(

mummymer said...

haritu husband i beli roti john kat bazaar ttdi, very frustrating, only sayur and bawang, mayonis and sos.. no telur or daging or watever yang menyedapkan.

ibuemir

M Faridzuan Majid said...

Jaga kandungan elok-elok tau, saya sampai hari ni belum pernah lagi beli di bazaar, mummy je masak di rumah. :D

Mama Zharfan said...

@aimi : tq :) klah pun beli ayamas jer semlm..

@ila mama amana : tqvm :)

@eliss mie : tq for the doa

@azieviee : betul tu..agree..

@ayu : yep, i know..semlm pun tapau ayamas...

@mummer emir : tu la psl...

@m fardzuan : tq :) beshnya u boleh maintain masak kat umah tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails