Tuesday, 22 July 2014

Julung2 kali 'bershopping' di Habib

me jrg2 pegi habib ni..sbb kalau ke habib risau takut berkenan then teringat2....
last year me ada pegi habib alpha angle..tu pun sbb nak collect hadiah (loket dugro bentuk star)...
and last week...me pegi lagi Habib alpha angle...sbb nak redeem voucher (value RM500 ajer pun) yg me menang dari contest ribena (weekly winner)

memang suspens sbb tak sure dpt redeem apa lah sgt dgn that value kan..mula2 tu ingat nak amik gold coin/bar 1gm..tp kat habib yg paling kecik/ringan ialah 5 gm so me kena top up RM300..tak de bajetlah sebyk tu nak kena top up..

then that sales girl suggest me amik cincin or loket ie item kecik2 916 yg ada kat habib :p
me pilih loketlah...end up dpt 2 ketul loket size cinonet tp sgt cute kat pandangan mata me...dua2 loket ni..total berat dlm 3+ gm jer pun..me top up duit sikit..that day harga 916 per gm ialah RM149 tak termasuk upah (of course tak leh compare dgn harga Lee Wah Gold ie yg me selalu beli online/FB tu sbb beza dlm RM20 per gm tu!!)

kiranya my loket raya gitu ;) MZ tak de gegirl so bling2 utk melaram diri sendiri ajer


nilah habib outlet kat alpha angle...segalanya bling2 bila masuk kat sini

dpt kurma dan sampul duit raya yg cun :)



salam 24 ramadhan...moga hidup kita sentiasa di bwh lindunganNya

7 comments:

aimi said...

Kat sini ada sorg gegurl kalo tlebih loket hehehe

azievee said...

WOW BLINK2....BILA LA NAK MENANG VOUCHER BARANG KEMAS NIE...HIHIHI

Mama Zharfan said...

@aimi : hehehheeh :)

@azievee : bling2 besh :)

mama tisya said...

okla dpt redeem dr voucher kn...tk pernh bli kt habib..slalu bli kt kedai emas klate

fazianbatrisyia said...

untungnya org rajin masuk contest. anak sy semua gegirl...

juelee said...

best dpt menang emas ni kan hehe boleh tambah koleksi hehe

Ezna said...

wahhhh murah rezeki u. U bagi orang loket, U dapat balik loket :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails