Monday, 21 July 2014

Hilang handphone & simcard

alkisahnya masa balik kg ari tu...mr hubby hilang his handphone...dia tak ingat pun hilang kat mana tp last sekali dia guna handphone tu time kat bazar ramadhan..so most probably jatuh kat bazar ramadhan lah handphone tu agaknya..
anyway...not so much about handphone sbb bukan smartphone pun, tp bila simcard ilang bersama handphone tu..jd hassle lah sbb semua call in call out guna sim card tu...

MZ telah bertanya kpd kwn2 FB akdn katanya sim tu boleh dpt balik tp kena pegi Maxis Centre..
so sampai jer kat KL, terus direct pegi Maxis Centre..yg bukak and paling dekat ialah kat e-curve...queue punyalah panjang..tunggu turn dekat 1 jam gaklah...akhirnya settle..dpt replacement sim ie no handphone yg sama..kena byr RM8 jer..and dpt free top up RM5 (mcm rebate gitu)

ni pengalaman pertama hubby kehilangan sim...so lps ni dh tau mcm mana nak handle...tp tak maulah hilang handphone or sim card lg...sgt hassle gitu

salam ramadhan al-mubarak

4 comments:

kayyana said...

bile hilang sim ni yang susahnye no contact and everything semua dalam tu kan... klu ganti dengan sim kad yg baru dpt blek ke detect semua tu kak? rasanye mcm tak je.

nurin khairi said...

Maxis centre selalu ada priority queue utk pregnant ladies kan? At least kt klcc la. Kejap je dia dah serve

Mama Zharfan said...

@kayyana : memang ilang lah semua no dlm contact list sbb mr hubby save dlm phonebook bukan dlm sim..

@nurin : sbb no tu daftar atas nama mr hubby so tak dptlah priority queue..

εïзmummyHazaεïз said...

Husband hilang handphone tapi salah s3ndiri. Lps habis col letak hphone atas bumbung kete. Then lupa masuk kete terus jalan. Hukhukhuk berderai hphone. Yg me notis lelaki (husband ai) boleh consentrated dengan 1 thing in 1 time. Hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails