Friday, 20 March 2015

antara banyak2 strollers..

Masa zharfan kecik...me guna stroller brand Anakku..harga around rm100+ jer(tu jer yg termampu time tu...)..so tak leh expect high for quality..anyway ok jer brand tu..cantik dan ringan jer pun..tp memang tak berapa tahan lasak...sempat beli 2-3 kali stroller brand anakku heheh sbbnya tayarnya senang tercabut :p

then zmn ariff..guna jer stroller zharfan, then sempat try brand sweet cherry (sbb ariff menang contest under karangkraf--dpt 2 bijik stroller)..tp let go sbb agak berat...masih prefer guna yg ringan mcm anakku

then finally me decided utk beli maclaren daytripper..beli preloved jer pun..harga rm280 (kalau yg baru harga around RM700-RM800 rasanya--sbb masih tak berapa mampu/syg duit :p),.so me beli preloved tp still good condition dari seller kat mudah.my, cod kat tesco shah alam...beria2 beli sbb nak gi holiday kat sydney..

then zmn razeen..teringin nak guna brand quinny zap..sbb nmpk sgt cantik, stylish, famous brand kan, memang jatuh chenta dgn quinny time dok UK sbb ramai kwn2 msia yg guna quinny..so akhinya tercapailah hajat me nak pakai quinny..kebetulan adik2 me (hanim, nizar, awi) yg share beli quinny sbg hadiah utk razeen..i'm one happy sister gitu ;)

Then..lps dpt quinny...emmm..teringin maclaren plak utk razeen..sbb utamanya.. quinny ni agak bulky sizenya..tp time tolak/guna, memang sgt smooth lah, and sgt cantik designnya..

alhamdulillah..ada jugak rezeki utk razeen..me menang contest j&j..mr hubby dh gi collect semlm(dpt gak vou parkson rm100 conso nama proxy)..so hadiah j&j tu..nama me..dpt Maclaren Quest..retail price around rm1k+ ..



ni pic yg mr hubby sent to me via fb..me masih kat kg..excited bila tgk pic ni..and my fav kaler..merah..
.alhamdulillah wassyukru lillah rabbilalamin



me google2 utk check harga stoller ni..retail price around RM1299..time sale harga around RM1k gitu..ni me print screen dari one website (lupa nak letak link plak)



salam jumaat al-mubarak

5 comments:

Cik Siti MAR said...

murah rezeki razeen.. =)

AyuArjuna BiGoshh said...

tahniah suzzz

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
waaaaaaaa
banyak stroller uols he3

Ezna said...

Cantik. Dania pakai Graco. Sangat ringan, senang lipat2 masuk boot kereta dan bila nak turun tangga boleh lipat dan buat jadi cam beg sandang. berbaloi ;)

Nad MamaZN said...

wow! merah! my feveret! cun la.. alhamdulillah rezki razeen.. kak, takde stroller nak let go murah2 ke? hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails