Tuesday, 17 March 2015

belanja diri sendiri | sempena?

eerr dh agak lamaaa me tak beli tudung baru...sbb obses bz beli pandora...

so sempena...ehem ehem..bukan sempena apa2 pun...sempena dpt duit refund (sikit jer pun :p) dari LHDN...siyes sgt efficient proses refund ni..me settle e-filing on 2/3, katanya refund within 14 days..so me estimate 16/3 dptlah..tup2 14/3 dh masuk duit refund tu dlm my maybank :) syukur alhamdulillah

rasanya salah satu tips agar dpt refund..err sbb memang HR UIAM ni memang impose PCB tu on all staff, and sbb me buat potongan gaji bulanan utk byr zakat, kiranya two types of deduction monthly..so zakat annuallly jumlah yg terkumpul tu lah yg dpt kita guna utk rebate/tolak total income tax yg kita kena byr kat LHDN...memang berbaloi2 sbb kita byr sbg zakat utk tlg asnaf kan...(dgn harapan and trust..agar duit zakat tu sampai kpd mereka yg berhak)..anyway, zakat gaji/harta adalah WAJIB utk muslim especially those yg mkn gaji bulan2 (kalau tak silap, kalau gaji above RM3k monthly, memang kita qualify utk byr zakat..)

anyway..
me belanja diri sendiri tu me beli tudung apa yer?
haaa me beli tudung brand chenta watie scarf...kebetulan owner a.k.a model chenta watie ni adalah salah seorg member PEC (pandora exclusive club)..kdg2 dia post her pic posing2 dgn tudung2 tu..siyes cun!! berkenan tgk tudung2 yg dia pakai..dia memang ada butik kat JB..

now boleh beli her tudung kat zalora marketplace..sgt convenient(sbb boleh byr guna credit card or m2u) tak pyh susah2 nak gi kedai and low risk kena tipu dari online seller!! and dpt diskaun lg time nak byr (me guna code yg me dpt dari mynews..) so dpt diskaun lebih kurang RM14..total kena byr RM80+ jer..

nilah tudungnya...lom sampai lg pun ni..me order ari sabtu lps...me suka kombinasi kaler pink-biru ;) sbb byk bj me tone kaler gini :)


4 comments:

juelee said...

wah cepat dah dpt claim.. kita bru last week submit.. tgh nunggu gak ni hehehe...

Chekgu Azrine said...

Cantik!!

Diana Rashid said...

cantiknya tudung ni..harga pun cantik..hahahah..saya ni kalau beli tudung takat 50 ringgit je..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis MZ,
warna dia santek
lembut

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails