Monday, 2 March 2015

It's March | naik naik naik

hari ini dh 2nd march pun..time flies..alhamdulillah wassyukru lillah kerana Allah masih memberi kita peluang utk bernafas meneruskan sisa2kehidupan di bumi nan fana ini

ari ni pg2 kalut on-kan lappy..sebabnya nak setelkan e-filing..alhamdulillah..done!!
nanti nak kena tlg mr hubby buat yg dia punya plak..tunggu dia amik EA form dari his opis..me jenis tak suka tangguh2 benda2 yg wajib dibuat ni..sbb kalau last minute baru nak buat nanti jd system congested etc..

naik naik naik???..==>> naik harga lah..
petrol dh naik harga..sedey..sob sob..so bajet bulanan dh bertambah..sebulan jer merasa petrol murah..
and byk benda yg naik harga...
susu my ariff dh naik harga..susu dutch lady..1kg now new packaging jd 900g and naik harga kaw2 punya..dari RM23.90 or RM24.90..dh jd RM27.90...

wpun jrg2 mkn KFC..last week singgah gak beli lunch set tu..err...last few months set lunch starts from RM5 jer..now dh jd RM6.50+...

and pandora pun naik harga..start 1 mac...semua product pandora ori naik harga--alasan yg diaorg bg..sbb our currency kan jatuh teruk...so naik 10-20% each product...alahai..bab2 pandora ni..MZ kena work harder lah utk cari dana kalau nak beli charms baru

kempen penurunan harga brg tu...emm may be ada kot brg yg turun harga tp err...may be turun harga brg2 yg MZ tak gunalah kot..

diapers baby..memang kena beli time sale jer..time normal price memang seboleh mungkin tak beli lah..semlm pegi aeon wangsa maju nak beli mampy poko yg harga sale tp licin jer kat shelf tu..diaorg tak restock..so lom beli lg diapers razeen..stok kat umah tinggal 2 jumbo pack lagi..tp me suak stock up whenever ada sale kat mana2..

memang kena rancang perbelanjaan gitu..kena savings secara regular gak sbb plan nak buat haji in few years time..and thn dpn my ariff dh masuk darjah satu..so hujung thn ni pun dh kena sediakan duit nak byr yuran persekolah yg one shot payment tu..

keje dan usaha selagi diberikan kekuatan olehNya insya Allah

my 3 boys..pic semlm


salam hari isnin uolls

7 comments:

Ezna said...

Semua naik naik naik. Ye kena menabung untuk mencapai impian yang satu tu...

Salma Tayo said...

nangis betul harga barang2 naik kan.kena kurangkan lagi budget untuk yang tak perlu ni.kena rancang balik.

Diana Rashid said...

sebulan je minyak turun..aih..ingatkan sampai hujung tahun..nak cuti sekolah ni boleh la berjalan sakan..rupanya kejap sangt..huh..

Wan Amira Wan Salleh said...

betul.. sakit jiwa dengar naik.. ini kite golongan sederhana.. macam manalah golongan yang susah darikite.. :(

KhadijahAdibah12 said...

salam madam,
kalau susu murah skit (murah RM3-RM4)boleh beli dkat kedai cina,kedai yang biasa jual ubat2.. org panggil sensei ey? area sri gombak pun ada.. :)

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg stress...

tapikenahadapi juga

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam suzie,
he3
nomei jer yang bongsu tu sengeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails