Friday, 30 October 2015

Because time is life

masa itu kehidupan...
masa yg berlalu takkan berulang walau sesaat..

kalau ikut proverb arab - masa itu pedang, kalau kita tak 'potong' dia, dia akan 'potong' kita..means klau kita tak guna sebaik2nya/waste, kita akan rugi/tertewas gitu

kalau ikut proverb cina - time is money -- ya lah..kalau pandai uruskan masa, memang boleh convert jd duit kan..selain keje mkn gaji..buat bisnes--tak kisahlah apa jenis bisnes pun..brgan, perkhidmatan, err juar air liur pun (mcm bagi ceramah motivasi etc)

kalau ikut proverb melayu - masa itu emas -- pentingnya emas utk org2 melayu heheh ie...emas tu brg yg sgt berharga..sbb tak jatuh harga..tak rugi kalau beli emas sbb boleh convert cash anytime..berbeza kalau beli bj, kasut, handbag, keta etc..memang akan rugi sbb jatuh harga bila dijual balik..tu pun kalau boleh jual ;)

so sajer nak tepek pic..ni part of my hobby..ie benda2 yg i suka collect2 gitu..

my wrist watch collection...sikit jer pun..tp memang gilir2 pakai everyday..setiap jam ada citer berbeza..

daniel wellington tu --dpt dari contest vaseline..
esprit--pun dpt dari contest..ie cosmo online (blu inc)
guess-- kirim kat my adik lelaki beli time dia keje kat U.S (thn 2013)
bonia - dpt dari contest magz intrend--betul2 posmen antar on my bday (last few years)
BUM - super special--ni hadiah kawin ie part of hantaran yg mr hubby bagi (means thn 2004 lah!!)...me pilih and beli kat The Mines (time shopping brg2 kawin)

ni latest..dpt last week--dari contest Maybelline-watsons

alhamdulillah 'ala kulli hal..
wish list--teringin and sgt berkenan dgn jam brand Solvil Et Titus...moga2 tercapai impian one sweet day..amiin

salam jumaat al-mubarak

9 comments:

Norma NML said...

Semuanya cantik :)

juelee said...

we shared the same hobi MZ hehe tak tau nape suka sgt dgn wrist watch kalau lupa pakai rs tak complete

Rizziela said...

byknya koleksi jam..sy ada 2 ajer.. tu pun company bagi masa resign dulu :D

Nafisa81 said...

Amin...

mama tisya said...

byk koleksi jam suzi

kayyana said...

byknye jam kak suzie.. yana ada satu jam je tu pun husband bli... bila jam tu rosak tak pakai jam da.. yana pun bukannye jenis pakai jam pun. hihih

Chekgu Azrine said...

Byknya collection

Ezna Ahmad Khalili said...

Feminin koleksi jam u.

Sharinginfoz said...

apa yang penting ianay memberi kepuasan kepada kita

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails