Thursday, 1 October 2015

Shortcut to lose weight

shortcut? i wish!!
rasanya mcm tak de kot short cut to lose weight...
the easiest way (but is pricey) is dgn cara pegi slimming centre...passive way sbb semua org buatkan utk kita...body wrap etc utk cairkan lemak..and still kena ikut pelan pemakanan/diet

another way..mkn mcm2 product/supplement utk slimming cthnya herbalife, etc.. me not into this...

last few weeks..dgn semangat waja,.me try diet atkins..wpun tak leh nak folo 100% menu atkins..tp ada gaklah loset few kilos..then sbb raya..so lama gak lah diet ke laut..or the term is 'cheating'..
now restart balik..essentially atkins ni..diet kena amik protein and sayuran hijau...hampir2 zero carbo (sbb tak leh mkn nasi/roti/bihun/pasta/biskut) and tak leh mkn buah2..sbb most fruitsa are sweet and ada carbo..and tak leh minum apa jua air kecuali air kosong or teh hijau tanpa gula..lots of sacrifice tu..so
me tak berapa nak istiqamah ...sbb wpun me tak berapa suka nasi..me penggemar roti/biskut/bihun

tak per..try dulu setakat boleh..moga2 dptlah turun few more kilos in few weeks time
me tak leh nak folo plan yg kevin zahri punya sbb kena byk2 exercise--me tak berapa ada masa nak exercise gitu adoyai

pic hiasan..ni fish & chips platter set..mkn with my family last few weeks...

3 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Tak berapa istiqamah la I......makan semua tapi kuantiti sederhana....

aimi said...

Sama la. Skrang bdn naik xleh tahan even xmakan. Mmg bru stat diet tp xboleh extreme sbb gastrik. Amik nasi ckit je so that xlapar n jd mkn byk. Tgh ajak ja nk pegi gym inshaAllah. Mmg xleh shortcut ie mkn ubat especially emi ada gastrik . Lgpun ja sgt sgt marah even emi nk try amik fat burner dia sbb emi ada migrain. Huhu. Layan jelah. N ramai plk yg tegur ie staff n kawan ckp "eh aimi, dh gemuk dah"... Uwaaaaaa... Jom gigih utk kurus blk :)

mummy_ayu said...

lama tak singgah sini.. apa khabar kak?

Ayu pun..dok ingat2..nak diet, tapi tak mula2..emmm kena betul2 istiqamah kan?
caiyok caiyok!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails