Thursday, 14 May 2015

Citer panasss pasal telur goreng!

saper suka mkn telur goreng???--sila angkat keyboard!! yeah,boleh geng dgn MZ :p
err MZ memang suka sgt mkn telur goreng dari kecik2 lagi sampai sekrg dh jd mak kpd 3 org hero kecik... telur goreng tu nampak macam resipi biasa, tapi cukup terkesan pada kita. Terutama sekali kalau masakkan untuk anak2. Feveret dorang tu.. kalau boleh, budak2 ni tiap2 hari nak makan telur goreng.

errrr ada my fren citer psl one story ni...
kelakar pun ada, tp sebenarnye citer betul gak ni...                            
ada one billionaire (crazy perhaps?) nak amik hak cipta RESEPI TELUR GORENG!!! lawak kan...rasa mcm tak nak percaya tapi boleh jugak percaya ni kot...
meaning that let's say dia dpt that hak cipta, so all mothers termasuklah kita2 semua ni..tak boleh masak telur goreng unless byr royalty or licensing fee etc

Ini tak boleh jadi ni. Siapa jutawan ni nak ambik hak kita untuk goreng telur? Dia kata ada resipi special yang buatkan dia sanggup bayar sejuta ringgit (Ye, SEJUTA RINGGIT!!!) sebab nakkan hak resipi telur goreng tu!

so kwn i ajak i pegi join even protest pagi smlm kat satu syarikat media/penerbitan sbb kebetulan tak jauh sangat dari tempat i...
see it to believe it...

ni some pictures time protest tu......

see!! bersungguh2 ni mak2 tgh buat protest ni



cer try cari MZ ada tak terselit2 time protest tu?!...



..jangan biar jutawan tu ambil hak kita untuk masak telur goreng!..


nampak beria2 benar yer ibu2 yg mempertahankan hak RESEPI TELUR GORENG tu!!!


well well well....the story doesn't end here...

ada lagi citer2 PANASSS pasal resepi telur goreng ni... 
kalau nak tau korang kena join MZ dekat One Utama ari jumaat ni..sama2 kita tengok jutawan tu berjaya tak ambik hakcipta resipi telur goreng..

suspensss sungguh...


6 comments:

Ezna said...

Risau la suzz kalau dia menang.NO MORE telur goreng !!!!!

Siti fironika said...

lawak..hehe

Suhana Mohd.Diah said...

Hahhahahaha.. macam kelakar je...
telur goreng je ponn..
hurm pelik2 je kann

Jemput lawat blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/

Ummi AmnaAmzar said...

Drama ke ni.. nmpk mcm ade muka pelakon yg makcik2 tu..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha.. ada baca kat paper.. entah promo apalah tue

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam suzie,
konpius iols
betoi ka ni???????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails