Wednesday, 20 May 2015

Kali pertama mencuba Patin Tempoyak @Go'bang Maju

MZ suka mkn ikan patin dgn syarat tak de letak tempoyak sbb tak tahan bau tempoyak tu...tp last week, masa adik MZ & our mom dtg KL, adik MZ beria2 nak gi makan kan patin masak tempoyak kat restoran Go'bang Maju kat area sri rampai

MZ google address and guna GPS jer..senang jer nak jumpa sbb MZ boleh lah redah kalau area setiawangsa/wangsa maju/gombak ni..


ni address restorannya..


ni plak pic mknn yg kami order utk 4 px ie MZ, my mom, adik MZ and wife,..rasanya total bil around RM57 kalau tak silap (adik MZ belanja)



in terms of rasa..MZ rasa sedap jer masakan ikan patin ni wpun mula2 tu menahan bau tempoyak..lama2 dh tak perasan bau tu :p

adik MZ dulu study kat UIA kuantan, so dia memang suka mkn patin kat temerloh..katanya patin kat sana lagi segar..of courselah kan sbb supply patin tu direct dari temerloh..ni patin tu kena travel dari temerloh ke KL so takkan sama lah in terms of kesegaran ikan tu

have a nice day everyone!!

5 comments:

Ezna said...

Sedapnya tempoyak........org Perak macam i suka tempoyak dan i dah influence hubby i yg org Kedah makan tempoyak jugak....hehehehe ;)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam suzie,
he3
iols bau tempoyak soka
tapi bau durian no3 he3

Sheila Adziz said...

Sedap mz patin tempoyak ni... last mkn kt RnR sg Ipoh awl thn. Blh tahan gk rasanya. Sampai licin kuahnya... hihi...

Sidratul Muntaha said...

suka makan juga lately tpi jenis asam pedas bese je
klu sam pedas tempoyak mmg tak makan sbb mmg tak tahan bau durian
kami makana patin pun patin temerloh bila blik kg orang umah
ade untung dpt rasa patin buah

εïзmummyHazaεïз said...

Mz.. Ni fav kami sekeluarga. Even si tomato boleh hirup kuah tempoyak tu walaupon sgt pedas... Tetiba rase teringin sgt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails