Friday, 8 May 2015

Sekali sekala dapur berasap | masak apa ye?

sejujurnya on weekdays me tak masak sbb tak sempat.... and sbb penat.... and sbb kurang kuat azam utk masak2 esp ada baby kecik kan (a good excuse).

so on weekend, seboleh mungkin me try cari masa utk masak2..esp kalau mr hubby beria2 beli bahan2 mentah utk masak2..

so last week...mr hubby beli ikan siakap dan ayam..and request nak suruh masak steam asam boi..mcm yg weolls selalu mkn kat jees seafood restaurant

gigih le me menggoogle resepi...
then beli bahan2 utk msk steam tu...boleh tahan byk  bahan2 nya sbb kalau tak sukup bahan nanti tak sedap plak kan..


so menjadi ker tak ie in terms or rasa steam asam boi tu?
mr hubby kata jadik!! so i take his words literally hehheehe
next time boleh msk lagi resepi ni :)
suka tgk anak2 and mr hubby mkn hasil masakan me yg ala kadar jer ni sbb me memang tak expert bab masak2 ni..

salam jumaat al-mubarak
.

5 comments:

SalinaJohari said...

nampak sedap tu...Sal tag GA tau...
autopublish malam nanti...jom join..

mama tisya said...

lama tk masak ikan stim...paling senang masak ikan stim sbb campak2 je pastu kukus kn...bole gk tukar ngan ayam, sotong kalo jemu mkn ikan

Chekgu Azrine said...

Tak expert takpe.yg pntg usaha nk memasak utk fmily tu kan...

Merlyn Hasshim said...

i masak ikan stim time hubby bwk balik ikan from his fishing trip. sebab dpt ikan fresh, so memang sedaplah masak sebab mostly ikan kat sini ikan kotak.. huhuhuhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam suzie,
nak try jugaks he3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails