Monday, 18 May 2015

Mencari rezeki

we got to work hard...
yg penting kena doa byk2 lps dh berusaha bersungguh2...sbb rezeki semua dariNya..

sometimes we think we have been working hard tp hasilnya tak seberapa or bila compare dgn org lain, rasa inferior gitu..
well comparing or membandingkan rezeki yg kita dpt or pencapaian diri sendiri dgn org lain tu tak bagus sebenarnya kalau effectnya jd kita rasa jeles or hasad dengki irihati or sedey,
tapi comparing dgn org lain tu akan jd positif sbg penyuntik semangat utk terus work hard and put in more effort..tak leh give up jugak..



salam ari isnin
byknya keje MZ heheh sbb dh 3  hari MZ amik annual leave sbb mak MZ dtg KL last week

2 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lepas khairy lahir.. ila rasa semua benda dah tak penting.. walau kat dompet tingal sikit duit.. ila boleh niat dengan yakin "tkpe jap lagi mintak dgn allah bagitau duit tak cukup.. dah nak habis" khairy mmg bagi impak yg besar dalam hidup ila

baru2 nie amana tanya ..mama ada duit ke?

ila jawab "mama malas nak pikir..kita belanjakan je duit yang ada nie.. sebba kita tak tau bila masa kita berpeluang nak rasa makan sama2 lagi"

hidup terlalu singkat.. tak boleh nilai dgn wang dan harta benda...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam suzie,
betoi3
setiap titik yang ada memang untuk kluarga
bahagia rasa
sentiasa akan ada rezeki
insyaAllah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails