Thursday, 28 May 2015

The last place I wanna be

errr MZ memang tak suka pergi dentist...
tp kalau dh sakit gigi..terpaksa jugaklah pegi jumpa doktor gigi...sbb MZ jrg balik kelate (my elder bro is a dentist)..so kesihatan gigi dh terabai gitu..peaknya...sakit gigi geraham yg upper part...seksa Tuhan jer yg tahu

last weekend sakit gigi..so pegi klinik gigi kat greenwood..patient sgt ramai, amik ubat painkiller ajer..pagi2 isnin dh tercongok MZ kat klinik gigi UIA..doktor check..kata dh parah..kena buat rawatan akar (RCT)..tp kena buat kat private clinic, uia clinic tak provide such treatment..so amik antibiotik ajer...


mkn antibiotik since monday..

so pagi td..MZ pegi klinik pergigian Loh @Sri Gombak..doktor kata kena scaling & tampal dulu..esok dtg lagi buat RCT.....RCT will cost RM600 kena dtg buat 3x..,,
pg ni ajer bil RM200 utk scaling and tampal..

memang bila sakit apa2 pun it will cost money....health is wealth..indeed

salam ari khamis to everyone

3 comments:

Ann Ishak said...

saya pun ada gigi berlubang tapi tak pegi tampal lagi...berkira2 jugak nak pegi klinik gigi huhuhuhu

mama tisya said...

kalo sakit gigi mmg tkleh tahan dh...mmg kalo treatment akar tu mhl...tp dpt dentist yg lemah lembut ilang rs sakit

εïзmummyHazaεïз said...

Baru je tampal 2 batang gigi.. Seumur idup tak lagi pernah cabut dengan dentist.. Hehehe rasa nye xsampai 5x ke dentist.. Paling takot

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails