Friday, 29 May 2015

Mudah dan sedap | Telur Goreng Planta

Telur goreng adalah resipi ringkas yang tak perlu dipelajari sebab semua orang pun mesti pandai goreng telur kan?! Tak payah susah2 nak masuk kelas masak2 ker apa kan :p

Tapi, telur goreng juga adalah satu resipi yang akan jadi lebih sedap kalau ditambah dengan satu bahan rahsia. Nak tahu apa dia? Planta lah.. apa lagi. 

Tak percaya?
jom tengok pics kat bawah beserta cara-cara memasak #telurgorengplanta seperti yang telah dijanjikan sebelum ini...

Pertama sekali, panaskan kuali. Kemudian, amik sesudu Planta, 

dan panaskan Planta dalam kuali..

Setelah Planta cair, pecahkan pula telur...goreng telur hingga garing di tepi..

Kalau semua nak tahu, #telurgorengplanta ni dah jadi macam makanan hari-hari untuk kami sekeluarga. Anak-anak makan telur goreng Planta ni macam makan nasi, hari-hari pun nak juga. Tambah2 lagi kalau baru balik sekolah. Bila perut dah lapar, cepat-cepat masakkkan #telurgorengplanta ni untuk dorang.

Ada juga tanya si manja hebat MZ ni, kenapa suka sangat makan telur goreng planta? Dorang suka rasa telur goreng planta yang meletopss tu, dan baunya, aromanya, tak payah cakaplah.. tengok dorang makan berselera sungguh.


Tadaa!! Siap!!


Sedap ker Telur Goreng Planta ni?
Tak kenal maka tak cinta..tak cuba maka tak merasa ...personally, kat lidah MZ, telur ni rasanya sedikit masin2 gitu— it tastes better in fact!!, plus aroma yang memikat selera  dan pastinya yummilicious gitu..

Memang sesuai utk dihidangkan kepada growing up kids juga untuk seisi keluarga!!


Anyway, secara ringkasnya..ni steps utk menyediakan telur goreng Planta..


Why gunakan Planta untuk masak telur goreng?? 

Planta bukan sahaja mempunyai rasa yang tersendiri, ia juga memberi tekstur garing beserta aroma yang menyelerakan. Hasilnya – telur goreng yang dimasak tampil sempurna, tanpa kesan minyak yang berlebihan dan penuh dengan kelazatan!!

Selamat mencuba dan have a nice day everyone!!

5 comments:

sue zainun said...

kalau dah namanya telur goreng saya mesti suka..hihi..kena try letak planta juga ni..sometimes terbuang planta expired camtu je sb tak guna..actually tak pandai guna :p

SalinaJohari said...

cam best....balik ni nak try....

Mek Onie said...

yeahhhhhhh,nak try la...:D

Amiera Nur said...

Butter vs Margarine - Why I Trust Cows More Than Chemists - http://authoritynutrition.com/butter-vs-margarine/

Amiera Nur said...

guna je butter....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails