Monday, 14 September 2015

friends are like perfume

jika kita berkawan dgn org yg baik2..insya Allah berjangkit gak benda2 baik tu kat kita..
like proverb/wise saying...kawan tu mcm minyak wangi..mesti terpalit gak wangian tu kat kita

alkisahnya..me ada berkawan dgn parent salah seorg kawan my zharfan, and she happens to be my jiran jugak (kawasan perumahan yg sama)...and my kawan ni..aktif dgn charity work..and i share the same passion..syukur sgt2 dpt berkawan dgn dia.

ahad lps ie semlm..dia ajak me join her sbb dia nak bg sumbangan kat umah anak yatim yg dekat dgn our area..dia masak food for breakfast and siapkan goodies (buku iqra', belon, food etc) utk all the orphans (around 70 pax)..me bawak apa2 yg patut (apa2 yg me beli and benda2 yg me nak donate)..

so nilah some of random pics..



my fren yg pakai tudung itam tu..in between her..tu her 2 frens..tgh bahagi2 hadiah and packed food kat oprhans tu

nilah umah anak2 yatim tu...me selalu gak pegi sini...sbb sgt dekat dgn my area

kagum, dan sayu..tgk kasut tersusun kemas ....


actually entry pendek ni just nak bagi motivation/encouragement/inspiration..
that we have fardhu kifayah towards asnaf and orphans kat our area...Allah tahu kemampuan dan keikhlasan kita..Insya Allah
do good deeds sementara ada hayat kita di dunia nan fana

salam hari isnin..

5 comments:

Nieyl said...

Salam singgah dari nieyl :)
seronok berkongsi bersama mereka kan...
semoga mereka terus berjaya di dunia dan akhirat....

aimi said...

Ada juga sesekali dtg sini. Mmg sayu je tgk tlalu ramai yg kecik2 lg. happy suma kalo dpt mainan. Masa pegi tu, ada jgk time bawak nasi ayam n dtg lg bwk kfc, tp pengetua dia ckp, anak2 tu suka sgt gulai ayam. Sekali smggu je dpt mkn ayam. Plg seronok kalo org hantar aym mentah sbb mereka suka yg tukang masak dia masakkan (kami tny apa yg mereka plg suka kalo nk mkn). Selain tu, plg dia org hrp mgkn duit la. Utk isi minyak hantar anak sekolah, bayar sewa rumah, bill2 semua. Mmg rasa lapang dada kalo dpt bantu even kdg xseberapa kan. Semoga dipermudahkan urusan pengurusan di sana, dan anak2 di sana berjaya di dunia dan akhirat. Ameen

hamizah che mat said...

semoga dipermudahkan segalanyaa..
jemput singgah
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

Wan Amira Wan Salleh said...

Alhamdulillah.. bangga dengan u jugak

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ye.. anak2 yatim tanggugjawab kita juga..hulur pada mereka.. tak kurang pun duit kita.. hidup lebih tenang dan lebih bersyukur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails