Thursday, 3 September 2015

Puas ati dengan Imigresen UTC Sentul

lps setel attend bday party Bunga (entry semlm), weolls singgah pulak Imigresen UTC Sentul...1.5 km away from McD Titiwangsa tu...guna GPS gaklah sbb tak biasa dgn area Sentul..

me dpt tahu psl kewujudan UTC ni sbb baca blog Chekgu Azrine..so memang dh plan nak buat passport kat sini..passport hubby and kids expired last year lg..and 1st time nak buat passport utk lil razeen..

langkah kanan..masa kami melangkah masuk pintu Imigresen tu..tak de org pun...so terus amik no giliran, ukur tinggi..terus pegi kaunter utk snap pic..then baru masuk org2 yg lain ie yg nak buat passport..tu pun less than 10 org lah..masa yg tepat lah yg kami pilih ni kiranya..sbb ari ahad kan..
the best part about UTC ni..bukak 7 hari seminggu..and beroperasi until 10 pm!!
oh yer..me memang dh fotostat surat beranak my boys and mr hubby's ic siap2 (ie sbg parent kpd our boys)..so submit jer kat kaunter/staff

kami sampai kat sini around 4.30 pm..
then lps setel byr RM500 (adult RM200, kids RM100 each) kat kaunter pembayaran, me tanya pukul berapa agak2 akan siap..then staff tu jawab around 1 hour..time tu dh 5.20pm, so me bajet around 6.20pm siaplah..so mr hubby and boys pegi solat asar..me tunggu jer kat situ dgn lil razeen..so sibuk main hp :p sambil dok layan lil razeen yg tgh aktif tak dok diam tu hehhe...tak sedar la plak no giliran dh dipanggil
mr hubby dtg ie around 5.40, tgk kat screen, dh lps our no giliran...dia membebel laaa naper tak dgr no dh dipanggil tu..me plak terkejut laaa sbb cepatnya siap!! around 1 hour jerrrrr total timing from the moment we step in..

so tadaaaa syukur alhamdulillah...segalanya smooth, cepat pantas
staff2 pun semua frenly :)


ni me tepek address UTC tu..in case saper2 nak gi buat/renew passport

Pejabat Imigresen Mini UTC SentulAras 1, Pusat Transformasi Bandar
Jalan 2/48A, Sentul Perdana
Bandar Baru Sentul
51000 Kuala Lumpur

Tel:  03 - 4040 0148 / 0108
Fax: 03 - 4040 0103

Office Hours:
Monday - Sunday : 8.30 am - 10.00 pm
(Closed on Public Holiday)


 

9 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

kan me ari tu pun buat passport kat utc sentul

mama tisya said...

dlu ms nk pi korea pn, pegi UTC sentul ni...cpt

Nieyl said...

Salam Khamis..
Singgah pagi...

IQ = Iez Qis said...

7 hari seminggu? bagus la kalau camtu, senang nak berurusan...

Ezna Ahmad Khalili said...

RM100 each untuk kids. U typo error RM10....kot murah sgt u.....hehe.....i buat kat Kelana Jaya atau Putrajaya.i punya dah siap siap buat 5 thn dengan hubby. Dania pulak RM150 untuk 5 tahun. Nak gi beratur kat Imigresen ni mmg tak gemar la.....next time boleh try UTC ni lak.....

Nad MamaZN said...

ramai yg puji pasal utc sentul ni.. tmpt.lain takde utc ke?

Eliss Mie said...

wah memang bagus la gitu.bukan musim orang nak gi oversea kot tu tak ramai..hehehe

Mama Zharfan said...

@ezna : ha ah..typo...i dh betulkan/edit :) tq sbb inform

@nad : tak sure plak..kena google2..

@eliss mie : ye kot..one of the logical reasons lah

#thanks everyone yg sudi komen2 :)#

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

so cute dalam gambar tu. Bagus tu. kat Wangsa Maju punya imegresen pun laju dalam sehari boleh siap. Will take note on this.

Jamu Perapat Zaman Moden

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails