Thursday, 31 December 2015

Cuti2 Seoul | breathtaking scenery @Nami Island


~awas entry ni mengandungi sgt byk picsss~

ni entry yg #5 dlm edisi cuti2 Seoul...merangkap aktiviti ari kedua kami kat Seoul...main itinerary ialah sight-seeing kat Nami Island--the famous tourist attraction a.k.a winter sonata shooting spot

lps dh setel beli ticket ferry, so weolls pun pegi naik ferry (tiket ferry dh termasuk dlm pakej tour)

group pic...nice scenery too..time ni pukup 9 am+ lebih kurang..

actually perjalanan dari seoul city to nami island ni lebih kurang 2 jam gaklah

5 minit jer naik ferry..dh sampai pun kat nami island..yayyy

memang sgt ramai tourists lah..tempat tumpuan pelancong kan...

group pic..suhu time ni around -2C...tak de snow lah sob sob...

my no #1 fav pic!!! hoorayyyyy themed..semua org posing angkat tgn kecuali razeen yg dok dlm stroller sbb sgt sejuk..risau gak takut dia tak tahan suhu time ni...

 kami pun mula menapak menjelajah pulau nami...kecik jer pulau ni actually...walking distance jer utk ronda2 the whole island

sbb masih awal pagi..so ada frost lah!! it was a frost day wpun bukan snowy day...teringat kenangan frosty day kat notts




 selfie...background frosty field

frost kat atas pokok2 renek


ehhh saper tu tgh berjemur a.k.a sunbath?

my mom ler tu..sbb sgt sejuk kan..so my mom sengaja gi cari tempat yg ada sunlight...nak panaskan badan katanya wpun sebenarnya cahaya matahri tu tak panas pun..of course tak sama mcm matahari kat msia

oklah jom MZ temankan sunbathing together2

my kids seronok berlari2 explore tempat baru


pokok2 togel mostly tak de daun

aktiviti wajib..posing2..

saper yg sejuk tuuuu...

byk ungun api on the whole island...so my mom singgah berdiang kat mana2 ungun api yg kami jumpa..siyes sejukkkk laaaa kat pulau nami ni

nikmatnya kehangatan dari api tu


ok, kami teruskan menapak...yg pakai winter jacket kuning tu ialah our tour guide..ex-student kat seoul uni..now buat full time business as tour guide

antara lokasi utk singgah posing..

lampu putih bentuk mcm belon2 tergantung...

crowded dgn touristslah of course

posing posing dan posing

frosty garden...

luv u mom..with all my heart & soul

queen of my heart

the best part of nami island..ada musola ie surau!!!yayyy senang weolls nak solat taqdim nanti

ada few souvenir shops serata nami island..sempat la singgah2


byk souvenir unique tp mostly over the budget ie lebih 10,000 won each..so tak beli lah..lgpun dh beli fridge magnet kat bazar dan kat seoul tower the day before



sempat beli mineral water...harga 700 won..lebih kurang RM2.80

port wajib posing2



my mom suka tgk citer2 korea kat channel one astro...so happy dpt bwk my mom dtg Korea

funny but true..MZ tak tgk pun citer ni wpun tahu lah psl citer ni sbb famous kotttt

finally sampai kat deretan pokok2 yg mana org posing2...

family pic

kalau ada snow mesti superb...kalau jerlah..snow dh turun seminggu sblm kami dtg seoul...it does not snow everyday kat seoul..sama kes mcm kat Notts

basikal eh?

one happy mommy with her baby

posing tepi pokok

my fav pic

last pic for this entry..selfie suami-isteri


next entry...kami mkn2 dgn penuh selera kat pulau nami...mkn apa yer? tungguuuuu

4 comments:

mama tisya said...

oh dh tk snow..ingtkn still snow ..tp suhu negatif sejuk jugak...aah ada musola and bersih...

Salina@IbuAqil said...

Mama..
Bestnya..
Tgk gambar entry2 mama ni..
Teringat cite Winter Sonata..
Rindunya cite tu..
Amboi gambor last tu yg win..
Hihihihi
Happy new year.. ;)
Happy holiday..

Ezna Ahmad Khalili said...

Cantik pokok coklat tinggi takde daun tu.....

Wan Amira Wan Salleh said...

Jangan risau suzz.. Kite sama. I pun tak pernah tgk winter sonata hahaha.

Btw everytime i tengok ur mum i seronok.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails