Wednesday, 30 December 2015

Cuti2 Seoul | Namsan Cable Car & Seoul Tower




entry ni adalah entry #4 utk cuti2 seoul, merangkap itinerary terakhir utk tour day #1..ie lps setel lunch and solat, weolls bergerak utk pegi  naik cable car and ronda2 area Seoul Tower..tiket naik cable car dh termasuk dlm tour package

as usual me tepek pics and selit2 citer ok

nak kena naik cable car utk pegi ke seoul tower yg mana terletak kat atas bukit

ni singgah2 sambil berjalan menuju deck/tempat naik cable car..

pink is always my fav kaler--winter jacket yg awesome ni bukan me punya hahaha ....me pinjam from my BFF ie ezz :) tq dear ezz!!! actually me beli jacket tp me bg my mom pakai (kaler light pink/pepel)..so utk myself me pinjam  ajer tak beli pun

tudung pink yg me pakai ni tudung fareeda...pattern aisya..nowadays fareeda dok kuarkan pattern yg tak de awning/shawl..so far me tak beli la latest design sbb muka tak sesuai pakai tudung tak der awning keras

me & my beloved mom :) nampak tak pokok2 kat belakang tu...semuanya gondol sbb musim winter kan..daun2 semua dh gugur time autumn..ie just before winter comes

tak cukup quorum..mr hubby jaga lil razeen dlm stroller...ariff plak dok ronda2 tak mau bergambar..dia posing2 ikut mood biasanya

ok dh sampai kat atas bukit..kena naik tangga plak...utk pegi Seoul Tower..utk senior citizen and parents with babies..ada lift disediakan..so no worries

sambil panjat tangga sambil posing2..our tour guide jd our photographer jugak...
MZ with 2 lil heroes


nice scenery...pokok2 togel tanpa daun

Seoul Tower


ok dh sampai kat kaki seoul tower..kalau kat msia..mcm KL tower lah!!

ariff yg excited...razeen weolls covered with blanket/selimut...memang sejuk time ni

group pic..razeen tido..sejuk sgt2 time ni sbb dh lewat ptg ie hampir mahgrib..atas bukit plak kan..berangin..suhu around 0 C time ni






ramai org lepak2 kat sini..so MZ posing2 dgn my mom jap..


suasana krismas...sbb pokok tu ada love2 so MZ pun ajak mr hubby posing2 lovey dovey theme :p

the unique part of seoul tower--ada padlock trees...byk sgt love padlock everywhere!! tanda seal of love gitu..ada dijual padlock ni kat area situ.MZ tak beli pun... sekadar beli Fridge Magnet Seoul tower jer

bangku ni memang design gini...ala2 design nak patah sbb senget2 hehehhe

gmbr wajib--with my other half

gambar wajib lagi..with my mom ie my chenta hati..so kalerful kan padlock2 tuuuuu


ni view MZ snap semasa dlm cable car--time nak turun dh ni..time naik tak snap2 pic sbb sgt crowded dlm cable car tu

ada lampu2 hiasan kat luar bangunan cable car station..ni posing2 sambil tunggu nak naik starex

oh yeah....11 years together now...#blessed

pic ni gelap sikit but nampak mcm somebody smiled sikit tu...pyh nak senyum la my other half ni ;)

tu dia cable car nya...tak sama dgn cable car kat Genting Higlands sbb kat Seoul ni..besar size cable carnya and kena berdiri dlm tu...mcm naik lift...bukannya ada seat utk duduk2 pun hehhehe, and sgt ramai yg naik per trip/for one unit of that cable car

ni kat entrance..sambil tunggu starex dtg amik kami

lil razeen tido nyenyak sgt2 sbb sejuk...baby kecik kan...

lps setel visit kat sini and posing2 setakat yg kami nak...weolls pegi dinner plak..dinner dah termasuk dlm tour package...weolls mkn kebab kat restaurant Turki..tak de pic mknn sbb lapar giller hahahah sempat la snap siling kat restaurant tu :p :p memang ronda2 time winter ni jd cepat lapar ;)


ok....that's all for this entry......ie end of tour day#1

next entry..citer tour day#2 plak...the best part kot of all...sbbnya??...tungguuuuu...

7 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

i ni bace story u dengan gigih (gigih sebab kene tunggu hahaha) sebab suke bace pengalaman orang.. nak pergi sendiri tak tau bile la kan..

mama tisya said...

dlu pegi namsan tower tkde plak naik cable car tp kena mendaki bukit penat jugak la ...sian kalo yg mcm bw org tua kn sakit lutut plak tp bila turun lajuuuu...dkt atas tu ada teddybear tk masuk??

AyuArjuna BiGoshh said...

best best...

bilala i nk pg korea ni

Salina@IbuAqil said...

Best best mama...
Nak gak g sana...
Sobssss!!
Kumpul duit kumpul duit..
;)

Rizziela said...

Bestnya..

Kena masuk wishlist 2016 ni

Chekgu Azrine said...

Best sbb cuaca sejuk tu..teringin nk rasai sndiri

Ezna Ahmad Khalili said...

Time gi istanbul.....habis licin dalam pinggan i. Dengan cili hijau i makan....hehehe. sedap makanan turki....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails