Friday, 22 January 2016

Domestic flight pilihan saya

Kl-KB..tak de highway..memang penat kalau drive...tp kaalu time raya..drive gaklah sbb kalau balik dgn flight..nanti tak de keta plak time nak ronda2 jln2 kat kg..
kalau balik time weekend, MZ prefer guna flight

now dh byk choice domestic flights nya...selain AA, ada firefylz, ada malindo, ada rayyani air and of course ada MAS...ada yg naik kat subang and ada yg naik kat KLIA/KLIA2

dec 2015 dh balik kelate naik fireflyz..(time my adik bersalin)
and insya Allah mlm ni balik lg! sbb my adik buat kenduri akikah her baby plak

and naik MAS plak :) of course selesa naik MAS kot..wpun lebih kurang jer keluasan seat sbb semua pun me naik economy class
biasanya me cari the cheapest tix and sesuai dgn timing yg nak balik tu
this time..check semua pilihan..tgk2 MAS paling murah!! me balik dgn 2 kids and 1 baby..kiranya 4 of us (infant memang fixed rate)
total return tixs for 4 of us via MAS - RM433 jer (termasuk all mak nenek tax etc)..me suka naik MAS sbb ada aerobridge, then luggage boleh check in tanpa byr additional pay (AA kena byr extra utk luggage) and dpt free juice/kcg :)

mlm ni flightnya
Allahumma yassir



anyway lately selalu baca psl AA delay..so seboleh mungkin tak mau naik AA utk domestic flight...and nak try naik rayyani air..moga2 ada rezeki nanti

1 comment:

Ezna Ahmad Khalili said...

MAS the best tapi kalau mahal jenuh juga nak membayar tu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails