Friday, 8 January 2016

Halal food @Seoul


entry mkn2..lps setel shopping2 @Insadong, weolls pegi mkn dulu!!! kami mkn kat tempat yg sama kami mkn masa 1st day..ari tu time lunch 1st day..tak sempat nak snap2 proper pic utk entries...so 3rd day..sempat lah snap2...

sementara tunggu order siap..posing2 jap..seiras tak mommy & son?

nilah nama restoran tu...Makan Restaurant

my mom...see...kat luar ie area ni memang kwsn tempat mkn halal..byk lg restoran2 halal food yg lain

kat sini ada free wi-fi so mr hubby bz surfing with his iphone6 plus..

restoran ni kecik jer spacenya...most of the restaurants mcm tu sbb rasanya sewa mahal kot kat seoul..big cities kan

ni appetizer...ie complimentary jer ni..memang akan dpt ni on top of main couse/mknn utama

beef goreng yg sgt sedap...rasa mcm daging goreng kicap manis...sesuai utk my kids


nasi ala2 pulut..served in bowl

sup ala2 tomyam..ada cendawan and ikan/ayam kat dlm tu

ikan bakar

ni set nasi and ayam bakar-mr hubby punya

alhamdulillah...dh setel mkn2...licin!!!

ni banner/bunting kat luar restoran...overall sedap masakan kat sini..kena dgn our tekak :) me tak sure sgt harga sbb semua pun our tour guide yg order and byr- ie dh termasuk dlm ground package gitu

lps mkn..weolls menapak ke masjid Itaewon..500 m jer dari restoran ni..

masjid ni atas bukit..so kena mendaki/naik tangga yg agak tinggi..

lil razeen in stroller

berbaloi2 guna maclaren stroller..ringan, handy, convenient, high quality :)


pic masjid...dewan solat muslimah ada kat tingkat 4..so my mom tak larat naik tangga, solat kat kaki lima masjid jer...masa 1st day dtg sini...weolls solat dlm bilik/multi-function room..tp 2nd time dtg sini...bilik tu digunakan utk jamuan jemaah lelaki..so end up my mom solat kat atas kerusi kat tepi masjid..tp bersih jer :) me mendaki tangga with my niece naik tingkat 4--pun mengah!! anyway syukur sbb ada gak masjid kat seoul kan..minority jer muslims kat seoul..less than 1% of total population kalau tak silap

posing2 sbg kenangan dtg solat 2x kat sini

lps setel solat..menapak sikit utk gi naik starex..kedai ni just opposite the mosque

tumpang posing sbb nama ala2 zharfan...restoran halal gak ni...

along the street in this area memang sgt byk kedai mkn halal...so no prob lah bab2 mkn kat seoul ni..cuma kena bwk duit byk sikit lah sbb our RM sbb rendah valuenya bila convert to korean won


lunch setel, solat setel...
weolls sambung sesi melawat2 sight-seeing sekitar seoul..our next destination? tunggu...

4 comments:

Rizziela said...

bestnya

mama tisya said...

sekitar itaewon nk ke masjid tu mmg byk restoran halal..mmg mendaki skit nk smp ke masjid tu..kami dlu pegi time pg so masjid kunci

Chekgu Azrine said...

Bilala nk dpt jejak kaki ke korea..hailaa

Merlyn Hasshim said...

masjid tu ker yg ada sorang travel blogger cakap dia kena halau yg tgh jadi viral sekarang ni?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails