Monday, 11 January 2016

Uniknya Gyeongbuk Palace


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

antara destinasi lawatan terakhir dlm itinerary cuti2 Seoul...among most popular and must-visit spot at Seoul ialah Gyeongbuk Palace..wpun sebenar-benarnya me tak minat tempat2 gini or muzium or apa2 yg sewaktu dgnnya...so just dtg sini utk posing2 jerlah :p

matahari bersinar terang tp suhu maintain jer..around 2-4C time ni..bila angin bertiup..memang sejuk tak terkata

ni kat luar istana..ada kumpulan pengawal2 istana tgh beratur/ready utk tukar shift bertugas


candid mr hubby

tak sempat nak posing2 proper sbb ada org jaga these barisan and tak bg amik gmbr :p

dh masuk dlm kawasan istana..ada gendang/gong gergasi


org sgtlah ramai..sbb ada short performance oleh barisan pengawal td




yg penting posing2 sbg kenangan and tanda kami dh jejak kaki kat sini


gaya angkat tangan


terjumpa gadis2 korea pakai bj tradisional...our tour guide pegi ckp dgn diaorg ckp weolls nak bergambar...our guide fasih ckp bahasa korea..so senang lah nak berkomunikasi



candid plak



ni bangunan belakang...ada poko2 ala2 bonsai and theme purbakala


papa & razeen

jrg2 tau mr hubby posing senyum :)  sweater yg razeen pakai tu adalah sweater ariff yg dibeli di UK..kira turun temurun gitu


my kid candid gmbr our tour guide ie Luqman namanya

ternampak tumbuhan yg unik ni dlm pasu kat entrance istana...mcm salad tp kaler unik so nampak mcm bunga


ni kat luar palace..sementara tunggu starex dtg amik kami...

ni pic from iphone mr hubby

senibina/ukiran yg unik

ni kat bahagian luar/kat signage




dh setel posing2 and ronda2 sekitar palace...
so nak gi mana pulak? dh towards ending of day#3 cuti2 seoul ni...

2 comments:

Ezna Ahmad Khalili said...

Gaya bangunan dalam Palace ni macam ala ala kat Beijing. :-)

Wan Amira Wan Salleh said...

gambar untuk photoshoot cantik juga ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails