Wednesday, 13 January 2016

Cuti2 Seoul...ending


dh nak abis dh series of entries cuti2 Seoul ni..
lps setel visit/sight-seeing ronda2 Gyeongbuk Palace tu...weolls naik starex nak gi ronda2 kat shopping complex/bazar..
tp alahai.....bazarnya tutup plak..

so sebelah bazar tu ada shopping complex...weolls masuk gak kat Lotte Outlets tu..tp mahal lah harga..mcm ala2 KLCC gitu ratenya ie bila convert RM memang beyond our affordability nak shopping2..



ni gambar waktu mlm..my hubby, zharfan, niece and our tour guide pegi ronda2 kat pasar mlm/happening shopping areas kat Myeongdon..me tak ikut sbb mls nak kuar mlm2..so temankan my mom kat bilik..and mls nak angkut razeen kuar...mlm2 memang lg sejuk suhunya time winter

this is our hotel we stayed for 3 nites..so comfy ...teringat2 suite yg moden cantik selesa itu..

ok..some random pics...
ni pemandangan biasa..seoul city folks bwk dogs jln2..siap pakai baju okey..cute hehehhe

mcm unik plak nama kedai pizza tu...otak me terpikir pasal aquarium sbb perkataan 'rium' tu :p

satu2nya pic kenangan bersama our driver....
selama 4 hari kami kat Seoul tu..our driver ni tak reti langsung ckp english kecuali good, hello, bye jer hahahahah selebihnya..semuanya tour guide yg translate to us and to him...and kdg2 dia guna his hp utk google translate so dia tunjuk to us in englis apa2 yg dia taip in korean language..kelakar lah jugak hahahahhaha
{me blurkan pic sbb tak perasan tudung tertarik ke atas sikit sbb letak kamera kat leher..tp me pakai sweater cuma nampak not nice gitu}

ok snap2 kat airport time nak balik KL and say bye2 to Seoul...
org sgt ramai and queue sgt panjang utk masuk tmpt immigration+boarding...
syukur weolls dpt guna fast track sbb travel with baby and senior citizen (my mom)

ni jalan kaki utk pegi boarding gate



ada tiffany & co..sajer snap2

me & my chenta hati

cute jer logo tu..sekali tgk mcm bunga ros

tunggu nak naik flight dh ni




tu lah our flight :) MAS

ni mknn dlm flight..yg kids meal ie zharfan & ariff punya

mr hubby layan anak2

ni tiket Seoul-KL

ni tiket KL-Seoul (tepek pic kat entry ni sbg kenangan)

bye2 Seoul...moga ada rezeki lg nak dtg sini...byk lg tempat yg kami lom sempat lawat :)


yg masih kekal di ingatan...selain suhu/cuaca yg besh...bandar yg bersih...Nami Island yg cantik..snow snow snow...suite Orien Hotel yg besh...

.............public toilets kat Seoul...wpun concept dry toilets..tp extremely clean!! sgt jauh beza dgn keadaan di Msia..oh yeah..negara maju kan..Msia masih negara membangun..so mentality sgt jauh berbeza

nanti me buat short entry psl our travel agent..in case ada org google2..can use as a guide/reference..since we are happy with the service and rate :)


3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg best...

i wish nk gi korea with family one day

Kim Chaa said...

Waah .. bestnya pergi Korea ^^ First time singgah singgi cari pasal makna VIVA .. hehe .. Salam kenal :D jmput singgah rumah http://kimchaa.blogspot.my

Wan Amira Wan Salleh said...

dah habis ke.. cepatnya..

bagus betul review u on orien hotel.. moga2 ada rezeki u ke tempat lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails