Wednesday, 6 January 2016

The best part of cuti2 Seoul | having fun with snow


dari pulau nami...weolls naik starex menuju ke suatu tempat yg istimewaaaa..

oh yeahhhh tempat ski!!! to be exact --"Elysia Ski Resort" nama tempatnya..

yg sebenar-benarnya..my zharfan sgt rindukan snow..sbb dia masih ingat all fun snow experience kat UK...stillfresh in his mind wpun dh few years berlalu...ariff plak..time kat notts dia sgt kecik (weolls pegi notts masa arif 8 bulan usianya, and balik msia time ariff 2 years old)--so ariff tak ingat memories psl snow other than tgk gmbr2 kat notts..so he really played and had fun with snow this time!!


group pic..see muka ariff tak mau posing sbb tak sabar2 nak main snow dh tu

ada cahaya matahari yg bersinar terang (sunny day gitu) wpun time winter and suhu sejuk beku..time ni sekitar pukul 3 or 4 pm gitu...maghrib masuk awal sbb winter kan...

my treasured pic--my mom with snow..1st experience in her life! #blessed

one happy mommy



razeen meronta2 nak golek2 atas snow hahahahah


ariff buat aksi suka hati kat atas snow...kebetulan plak his winter jacket tu high quality...jenis yg kalis air ie tak basah wpun golek2 dgn jayanya kat atas snow


aksi meniarap pun ada.. i won't stop him...sbb bukan selalu pun dpt main snow...ikut sukalah yer nak bat apa

ok nak snap2 pic razeen plak...

razeen says " hi mama"!


angkat tgn tinggi2!!hoyehhh




razeen marah sbb kena pegang utk posing2...mr hubby tak dpt bukak mata sbb silau matahari katanya





jom buat aksi melompat plak


errr aksi baling2 snow pun ada....hohohoho

blurry pic sbb my niece lupa nak lap lense DSLR sblm snap2...err ada makcik bj kuning enterpreme tak sengaja termasuk dlm pic


ramai org tgh main ski..weolls tak sewa pun alat2 utk main ski sbb tak plan and sbb time constraint..nak kena balik seoul semula...journey back around 2 hours gak

snow tak tebal pun sbb it was not snowing for the past week..so they all simpan/preserve mana2 snow yg ada sbb memang tak cair time winter or even cair pun tak ketara sgt...


more pics..ni from iphone6 plus mr hubby punya..dh resize so jd low resolution











one of my fav pics from cuti2 seoul...ni from iphone6 plus mr hubby punya


till next entry...

4 comments:

Wan Amira Wan Salleh said...

wah ur mom boleh tahan tangan tak pakai glove

CaDLyNN said...

wow bestnyee

wish 1 fine day nak pi sini gak anak beranak mcm ni.. :D

mama tisya said...

sronok dpt main snow..zharfan mesti ingt kenangan main snow kt UK...syok la mak suzi dpt pegang snow tu

Chekgu Azrine said...

blm prnah rasa snow...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails