Thursday, 14 October 2010

antara kedai yg best kat UK ialah...kedai satu pound a.k.a POUND WORLD

kat msia ada kedai nama kedai 2 ringgit kan? me suka gak masuk intai2 skodeng2 beli2 brg kat kedai jenis gitu..kat taman sri gombak ada dua-tiga kedai yg konsep gitu.

kat UK pun ada, and amat famous gak ..ie ramai jer org suka beli brg kat situ! nama kedai tu ialah POUND WORLD ie semua barang harga 1 pound ajer!!! 1 pound tu mcm 1 ringgit le kat Msia :)
of course kebykan brg made in china, but some stuff memang berbaloi beli kat sini, like syampu, ubat gigi, stationery, pinggan mangkuk, tisu, and mcm2 lagilah..mcm2 ada (mcm tag line astro plak :p)

ni pic kedainya..ni me snap masa pegi city/victoria center..


sbb rasa murah, kdg2 bila dh amik , say 5 brg, dh jadi 5 pound tu (sila jgn convert, sbb kalau convert to RM, maunya jd RM25 dh tu!!)

competitor kedai ni, ada gak kedai nama 99p ie 99sen!! tak sempat snap pic plak..brg2 pun lebih kurang ajer..nama lagi competitor kan :)

kat tempat uolls ada ke kedai 2 ringgit?

20 comments:

eima said...

masih ade lagi kedai rM2 tuh ...
cuma brg tak berkualiti la...
tp klu kat kg MIL ai ... best byk brg sbb br buka ade byk brg ..promosi ...

tiefazatie said...

wah!best2.kedai die cantik la!even jual brg harga 1 pound nie!

CaDLyNN said...

wah..1 pound! bestlah~

Nana said...

oo kat sana ada gak ek kedai ala2 2 ringgit tu hehehe

muffins Jue said...

ada lg kedai RM2..tp xsemua brg dlm tu RM2..ada je RM3..RM4..RM5..
ada ka cmtu??huhu

[-suziey-] said...

ooooo mcm kedai RM2..ala tp yg RM2 tu brg tah ape2..brg yg ok utk dirembat sume harga asal..xpure dh la..bercampur2 hrga dh..x 100% RM2.. kt sana purely 1 pound la yek..hehe

Nad @ MamaZakwan said...

kat sana ada jugak tak yg tukang cakap..'selamat dtg, sila masuk semua harga rm2 / rm5...tak beli tak apa...' hhehehe...

mummy_ayu said...

kat sana pun ada kedai mcm nie yer..sapa la tiru sapa ..kita tiru dia ke dia tiru kita.he he he...

maslinamansor said...

kedai 2 ringgit kat malaysia kurang berkualiti.

produk yang tak pernah kita tengok pun ada...

Wawa~* said...

ada jugak.. tp jarang gak pegi sbb brg2 kt sini x best sgt kut. me penah g brunei nyer kdai 50 sen.. macam2 ada.. borong tak hengat masa tu :D

tp kt UK sana different kut from malaysia... :D

muchas luvas, wawa~* SecretWhisper.net

Purple said...

kat shah alam byk kedai rm2 tp bukannya semua rm2.. campur2.. beli kat mydin lagi murah.. hehehe.. shah alam byk pasaraya so x kisah sangat..

. . . h u s n a . . . said...

tak payah la nak beli brg kat kdai RM2 kalo nk pki lme2....mmg ta bley thn~~

mama tisya said...

ye2 kt sri gombak tu ada ekdai rm2...suka2 msk tgk apa brg yg menarik..heheheh..kt uk pn ada tp 1 pound ek

isabelle said...

my MIL loves kedai rm1 & rm1.30 kat mersing.
last2 i pun dah terikut.hehe

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

la ada jgak yer kedai murah kat sana..ingat kat malaysia je ada..
bestnya camtu=)

ardinihumaira said...

kat sni ado lagi sis kedai rm2 ;D

mama rifQy said...

kat sini mmg ade kedai 2hinggit!kat sane pon ade?beshh

nur said...

kedai 2 inggit tapi ada gak barang more than that..

ALL IN ONE

haszuraidah ishak said...

bestnyer..murah tu beb..huhu..kat sini tak jumpa lagi..huhuhu..sahkan dalam sen, chf2 pon lom jumpa..

EiJa ZaQuaN said...

ohh..lebih kurang mcm kedai RM2 kat M'sia ni..tp me pun x berapa nak beli kat kedai RM2 tu..sbbnye brg2nye rasa mcm x berkualiti pun..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails