Saturday, 30 October 2010

Apa rahsia isteri rajin memasak?

tak delah rahsia pun..tp yg penting hubby nak kena supportive ;) at least that works for me..

semlm, Mr Hubby buat julung2 kalinya telah memberi hadiah sebuah periuk istimewa--


PRESSURE COOKER -- semata2 nak bagi me try masak sup kambing (resepi Abg Bakri) mcm me post kat entry semln :p
hubby siap mengomel, ckp, aik resepi dh post kat blog, try msknya belum lg :p

actually ptg semlm kuar shopping groceries, and alih2 ternampak plak periuk ni dijual kat one kedai Pakistan

harga periuk ni 18 pound ajer, sbb 7 L ,ada yg saiz 9 L (harag 22 pound) and 13 L harga 28 pound.
ala, saiz 7L pun dh ckup besar apa..dh boleh buat jamuan pun kalau me masak satu periuk ni..

my mom kat msia memang guna pressure cooker ni dh lama, senang nak masak sup sbb daging akan empuk dgn cepat!!!

so, me dh try ke msk sup kambing tu? ---;) DAH !!! entry msk memasak akan menyusul dlm entry lain plak ;)


note : uolls ada ke pressure cooker kat umah??

19 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

x berani la nak guna pressure cooker lagi, 2 mggu b4 raya melecur teruk tgn dek pressure cooker ni.. huhuhu serik, salah sendiri

nuraarin-life said...

tengok gambar baru teringat my pressure cooker rosak, nak repair sebab nak try sup kambing ni, tentu lazat!!

Joy said...

ada. khas utk msk sup tulang ;)

Wawa~* said...

wah wah.. best lah dpt pressure cooker.. umah me mcm xde je.. wat sup lama la jawabnye, hehe..

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

Rizziela said...

rumah saya pun x ada..tapi setiap kali nak guna...g cari rumah mertua...pinjam dulu :D

BIONIC WOMEN said...

esok jugak g cari pressure cooker nih...hehehehe..

Peri PiA said...

jimat mase utk menu2 yg berasaskan daging lembu,kamben

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mama juga suka masak...
hehehehe...

mama tisya said...

kalo guna pressure cooker ni daging cpt empuk ye..tk de pn..guna periuk biasa je...hehehe

tiefazatie said...

wah...baeknye hubby sis!best2..hihi..ehem2..ble nk post pic sup tue!hihi

Lelord said...

pheeewettt...cepat wat n3 sup daging
huhuhu nak tgk wajahnya

ARIFFDA said...

nk tumpang komen :) saya mmg tgh mengira2(kumpul uwang) nak beli pressure cooker sbb saya suka masak sup tulang...hihi...

kakyong said...

teringin nak ade.. tunggu kot2 en ayah nak belikan.. huhuuu.. jeles jer tgk kwn2, ramai yg ade....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ada....tapi rumah mak kat kg...selalu guna buat masak nasi bukhari yg daging masak sekali ngan nasi tu....cepat masak...kat rumah sendiri, tak terbeli lagi...hhhehe

ardinihumaira said...

kat umah dni tak ado ni.. huu.. t kawen ado orang nak hadiahkan benda ni tak? ;p


larikssssss

nur said...

wishlist
ALL IN ONE

aimi shaniza said...

ala...mcm nk kirim periuk la dr UK...boleh ke?

EiJa ZaQuaN said...

btol tu..suami kena la bg support kat isteri bknnye kondem jerk..br la semangat isteri nak memasak..

wah bestnye dpt hadiah ..me blom ade lg pressure cooker ni..

missrivebell mumun said...

periuk baru semangat pun baruu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails