Tuesday, 14 June 2011

1st time pekena sup kat Ani Sup Utara

last few days, me, hubby & kids singgah mkn/minum sup kat sini...kat sri gombak ni..kat deretan kedai2 baru tu..restoran ni strategik sbb dekat dgn jucntion tu..

anyway, me tertarik dgn menu ni..wah..mcm2 sup pun ada ni...SUP EXOTIC wohooo

dan juga perkataan kat atas meja--ngeh ngeh ngeh


servis cepat gak sbb tak ramai org time me mkn tu

selesa mkn kat sini, sbb kedai baru kan, deco pun nice

me mkn kue teow sup campur (sup perut+sup daging)--harga RM5 ajer, rasa ok ajer, tp kuantiti sgt lah ciput...sbb me selalu mkn kat tempat2 lain, tak ciput mcm tu...dgn kata lain, bukanlah me ni spesis perut besar or mkn byk, tapi memang sgt sedikit kuantiti bihun+isi sup tu tau..

me minum sirap bandung cincau --sedap jer air pink ni :)

mr hubby amik set sup perut & nasi putih (harga RM5.80), juga sgt ciput isi dlm sup tu...

tu jer

sekian review food kat Ani Sup Utara--harga kategori murah/berpatutan, rasa ok, tapi kuantiti sgtlah ciput :)

kat mana yer tempat ada jual sup yg sedap and tak mahal sgt...me memang sukaaa mkn aneka sup ni :)

18 comments:

Ijah EmoTemo said...

hehehe betul tu part ciput. ijah dulu makan nasi ayam dia :)

Nana said...

suka makan kt ani sup utara
kt opis ada satu branch dia
tp tu la
bak kata mz
mmg ciput jek

AnneRaini said...

cuba kat kerinchi/pantai dalam..kat are flat2 tu...memang terbaik supnyer..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam suzie,..mmg anisuputara nie klu kasi sup mmg ciput sbb tue malas nk masuk!hikhik.Dulu masuk sbb nk test sdp/tak menu2 kat situ...bole la...

[-suziey-] said...

1st time kita pegi sup ani utara ni excited sbb ramai yg menggembar gemburkan sedap n maveles..tp bila pegi kecewa la..sup dia agk cair dan choices of menu pn xbyk..huhu..kita suka lagi sup yg btl2 kaw which is ade rasa rempah2 n pekat kuah dia..perghh baru terangkat..hehe..

Gieyana said...

seyess rs mahal psl kuantiti dlm hidangan tue sket..

Suka mkn sup kt area AS sn..kalau balik kg sure singgah kt one of da feveret warung tue..biasa ja warung tye but sgt sedap..:D

azura samsuddin said...

zura pun suke makan sup lebih2 lagi perut n tulang

kak ina kl said...

pernah makan dulu tapi tak kena dengan tekak akak.

kecuh gak pasal asb tu kan. susah hati gak mula-mula tu..tapi skrg ni dah kata harus tak yahlah susah hati lagi

Peri PiA said...

pia tau tmpt tu,ehehe :P

ani sup sekarang ni portion mkn ciput ;(

me penah mkn kat danau kota,sedap

Nafisa81 said...

pernah makan sekali kat cwgn tamn u...dan cukuplah sekali..tak sedapppp!

hani@debumelukut said...

kat tempat akak pun ada sup utara ni tapi akak tak pernah cuba..dah tgok ni rasa terliur pulak

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo order nasi putih, memang tak puas makan :p sket :p

suka jugak makan kat sini :)

SyaNa said...

suke makan sup exotic???
pegi kt chow kit
tp horror sket la tempat tu

sup meletop kt cheras pn sedap
tp lama xmkn sana tak tau kualiti sama mcm dulu ke tak

mcm ani sup utara ni mmg makin ciput
dulu2 rse xde la ciput sgt kot

Ummi Dania Yasmine said...

kat caw seri kembangan ani sup utara ni....sup + bhn2 banyak jugak....u ni kebetulan i teringin nk mkn ani sup u dah kuar n3 nih...

-atiQah- said...

kak, kat kelantan ni byk kedai2 yg jual aneka sup..abah tqah mmg penggila sup..hehe..

DeQWa said...

Ani Sup nie,sy penah makan kt putrajaya,presint 14,tpi xsedap r..sup die manis sgt....xbest...tp ramai org ckp sedap ,ntah la masing2 punye slera la,ha,dulu msa dok selayang slalu mkn kedai sup kt slayang indah...sedap....murah lak tue...tpi nama kedai xingat dah...hehe

tiefazatie said...

hee..xpernah try kedai nie..

Rohana Sani said...

cuba kat area rawang, kat kg kenanga.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails