Monday, 27 June 2011

Isu Sepah Maharaja Lawak & Ustazah Bahiyah Semanis Kurma

2 minggu berturut2 kan Sepah guna watak Ustazah Bahiyah dlm lawak diaorg--and finally they all muncul juara Maharaja Lawak..

hati me terdetik gak..kalau lah saper2 kat tempat Ustazah Bahiyah, agak2 rasa kecik ati tak..sbb ada org ajuk2 gaya kita...

jom skodeng FB Ustazah Bahiyah--jgn tak tau yer, fans Ustazah Bahiyah ni lebih setengah juta ok--kalah kebykan artis2 di Msia :)  me & my mom sgtlah suka+minat Ustazah Bahiyah ni :)

mula2 me skodeng wall FB Ustazah..


then jenuh plak nak cari apa jwpn kpd wall post tu...gigih me cari antara komen2 yg 1600 time me skodeng smlm..


besh kan jwpn Ustazah--lagi lah org respect sbb Ustazah sgt professional & rasional :) lagi naik ranking rancangan Semanis Kurma lps ni :) :)

note : kurma memang manis, esp dh nak masuk Ramadhan ni hehheh

tq sbb sudi baca :)


33 comments:

Peri PiA said...

pia suka semanis kurma

kurma maryami my fav!! :)

Myra Jay said...

Sama la Myra masa tengok ML minggu 12 dan final masa part Sepah lakon ustazah Bahiyah, part semput tu rasa cam tak sesuai kan..

syawalsimpsons said...

mmmm..mmg ustazah no bahyah terbaaeekkk kan..

Nana said...

heheh tu la..terfikir gak mcm tu
klw ustazah tgk sepah tu xkecik ati ke
mmg respek ngan ustazah ni

eima said...

tak mudah melatah ...cam ni la br betul ....positif je

Lelord said...

hehehh i pun carik gak smlm, salute la dgn ustazah

mas saari said...

suka dgn jawapan ustazah tu, berfikiran positif! lagipun cara sepah tu bukan memburukkan nama dia..

fieda said...

ustazah ni baik punyer...

Suliana said...

dah agak dah ustazah ni mmg takkan berkecil hati.. org kuat iman cam tu la gayanya. alhmdlh :-)

AMMAR YASIR said...

Jawapan yang bernas

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ustazah memang tak kecik hati kan :) bagus tul :) dia pun tahu, lawak ajer pun...

kak ina kl said...

bagus ustazah ni..think positif ajer kan..

amiey lee said...

yes betulll...ustazah bahyah memang positif orgnye

ibu qaleesya said...

tulah .. tak cepat melatah kata eima tuh.. bgus la macam tuh.. respek ustazah

Nafisa81 said...

kalau ustazah kecik ati pun..arap2 beliau dapat memaafkan sepah

Firdnurjue said...

emmm Allhamdullillah..ustazah sporting...:-)

KSWSK said...

pg td kat sinar FM shuib ada ckp dia mmg suka tgk rancangan semanis kurma tu...dr situ dia dpt idea

ieda said...

alhamdulillah jawapan yg terbaik dari org yg ceridk luar dan cerdik didalam .. syukurrrrr ! :)

♥MiZz-siHa♥ said...

bgs la ustazah nie..xmudah melatah n die tau mn yg gurauan n mn yg serius kan..

ujee said...

yup..suke cara beliau...
x le melenting x tentu psl mcm kebanyakan manusia masa kini....

Anonymous said...

saya mohon maaf
http://munnyraazmie.blogspot.com/

hanani said...

lagi tmbah respek dengan ustazah..gaya suara nya yang menambat hati nak tengok rancangannya..semanissss kurma.. :)

Jom baca ni :Minuman Bliss, Nestle dipanggil BILIS.. Baik untuk penghadaman..

Jom baca ni :Eksklusif pertemuan pertama Jimmy Shanley dengan anaknya Zahrah Shanley..

~naddy~ said...

respect kt ustazah . hehe. tu la. bmakne dorg tgk semanis kurma kan.. bgos sepah. hehe

syanasaid said...

bagus jawapan ustazah
:-)

Hazman said...

Bagus la kan...sebab dia fikir yang positif...ianya promosi tak langsung utk program tue... rasanya sama gak kes bila time johan mengajuk gaya cakap dr fadzilah kamsah .....

waalllaa! said...

alhamdulillah...kena sentiasa berfikiran +ve kan..saya mmg suka sgt tengok semanis kurma..hehe

Kalamhati said...

ni lah pendakwah contoh kan..tidak melenting bila timbul isu cemni..

mcm ustzh cakap la..at least itu menunjukkan mereka juga tgk rancangan semanis kurma ni..

mama rifQy said...

ustazah wajar berpikiran positip kann ??and tahu mane baik n buruk..

mama_umar_maryam said...

sejuk hati dgr jwpn ustazah ni..mmg blh lembutkan hati orang ;)

Em's Family said...

untuk mira, mira suke dengan jawapan ustazah, memang tak perlu berkecil hati, sekurang2 nyer kite tau yang artis ni juga menonton rancangan unsur dakwah

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

jawapan yang sesuai utk seseorang yg bergelar ustazah....

OMR (Rose) said...

bagus jawapan ustazah ni =)...
betulla dia ckp, kalau sepah boleh gunakan program dia sbg modal berlawak...maknanya mmg dia tonton la program ustazah tu...i like!

Oh My Rose

tiefazatie said...

hee..ada dh baca nie kat mana ntah..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails