Thursday, 30 June 2011

Relevan atau tidak | artis rancangan realiti jadi duta IPTS (medical college)

soalan pertama : perlu ker IPTA/IPTA nak kena lantik duta? kalau produk2 mcm supplement ker, mknn ker logiklah jugak

soalan kedua : okeylah...let's say perlu lah duta utk college tu...so...even nak lantik duta pun, perlu ker nak lantik artis dari reality show yg majoritynya bukan lulusan IPTS/IPTA?

jawapan utk kedua2 soalan : sila terjah blog aidib muaddib--awas : bahasa agak kasar, tp intipati/gist entry sgtlah BERINFORMATIF

pendapat MZ : bukan nak menghina atau merendah2kan mana2 pihak, tapi rasanya tak relevan langsung!!! kalau perlu nak amik artis, amiklah artis yg ada degree --ada jer artis yg ada degree like lisa surihani, fahrin ahmad--to name a few :) memanglah degree bukan segala2nya, tp sbb tu kan duta college, bukan duta produk...tak ker PELIK BIN AJAIB kalau duta college tak de degree, let alone medical degree!!!

sekian MZ membebel sbb rasa tak puas ati, even bukan duit MZ yg terlibat pun, cuma nampak mcm sgt tak relevan and pelik and boleh menjatuhkan credibility medical college itu sendiri...and kat msia even kat dunia pun, medical profession sgt2 dihormati kan....

jom share pendapat uolls...


20 comments:

Nana said...

heheh aritu tgk dalam paper kan
nak gelak pon ada
apasal la diorang amek artis2 yang xde kelulusan langsung pon
seme tarap lepasan SPM je..
pastu seme2 artis tu yang keluar dari AC konsortium, seme di tarik jadi duta kolej tu dah la kolej perubatan...tak sesuai..
ada pendapat yg ckp klw amek asyraff muslim ke ok la gak sebab dia kan tgh buat rawatan islam hehee

Farra Dhelina said...

erkkk..sgt tak sesuai..laaagi lah barisan artis tu..hemmmm ex gelang ac tu kan? haiyaaaa..pelik, knp org yg same ye??

ajumohit said...

setuju, kalau nk amik artis pon biarla education background sesuweii dgn kolej yg dia bakal wakili tu..persepsi org ni berbeza kan..


Keputusan penempatan darjah satu sesi 2012

Affieza said...

Tak relevan langsung...at least klu nk amik duta pn carilah org2 yg berkredibiliti dgn status medical college tu...

notti netti said...

maybe sebab popularity seseorang artis tu kot yang jadi penyebab diaorang dilantik duta ipts/ipta. Macam siti jugak kan..dia takde degree but sebab popular...banyak dapat job jadi duta.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh amana jangan masuk kolej tue ye..mama bukan nak amana jadi artis..ekekeke

Peri PiA said...

me pon xfhm kenapa

azura samsuddin said...

betul tu sis bukan nak merendah2kan sesape, laswik zura tau psl ni tp mmg x sgka betullah nak gelak pun ade, napelah kolej tu nak amik artis pulak dah tu artis yg cmne kan .. kalo amik lisa surihani tu bolehlah nak terima lg ... pepun ni sume mmg x logik

Mama Zharfan said...

@nana : heheh sgt benar lagi betul lg tepat apa yg nana tulis ni :)

@Farra : ha ah, semua pun terlibat dlm scam gelang ac ni

@ajumohit : yep, betul tu

@Affieza : ha ah, me sgt setuju dgn pendapat u :)

@notti netti : kalau artis popular tak per gak..ni all 6 ni artis yg involved dgn scam gelang ac ni

@Ila mama amana : hehheh agree 100%

@peri Pia : memang x-files ni

@azura : yep, can't agree more

yatie chomeyl said...

tok relevan lansung!

saya bangkang yang arif eheh

Mama Zharfan said...

@yatie chomeyl : ngeh ngeh ngeh :) bangkangan diterima 100% :)

mommyYen said...

memang tak relevan langsung,i pun ada baca,tergelak pun ada.dah la barisan artis yg sama,apekah..?

ibuayahdamia said...

perghhh..memang langsung tak relevan..

ctnurkhijah said...

kawan skolah ct ada keja kat IPTS tu.. x penah tya plak pasai ni tp tau crita ni dari paper, nnt ct try tanya tgok kot2 dia tau crita skit2 lgpun keja dia cam uruskan xtvt artis ni utk IPTS tu..

penah bc kat wall FB member tu pasai artis ni ada buat sesi sembang2 ngan student dan mcm2 lagi.

Mama Zharfan said...

@mommy Yen : ha ah, sama mcm me lah tu..apekah..??

@ibuayahdamia : yepp

@ctnurkhatijah : kalau dpt apa2 info, sila lah buat entry :)

kakyong said...

sgt2 tak layak...

tiefazatie said...

haha..btol2..ntah la..ifa pun pelik..terus terfikir2..eh dorg nie ada master or phd ke?smp 6 org angkut nie..xphm..hahhaha

Mama Zharfan said...

@kak yong : ya betul

@ifa : memang sgt x-files ni

Fana Flora said...

first time dapat tahu pun terkejut juga. bak kata MZ bukan nak memperkecil-kecilkan mereka yang 6 orang ni. tapi rasanya kalau boleh biarlah duta ni relevan dengan kursus atau universiti tu sendiri.

lagi2 dorang ni wat scam gelang AC tu kan,lagi orang bising.

Ibu Emir said...

suzie, i think dah terlambat entry ni but anyway wanna give my 2 sen...

hari tu mase mira tau pasal bende ni mase tu siap keluar buletin utama lagi, terkejut mira mase tu, produk nak belajar nak lantik duta?? memang tak sesuai, wat the artist can do?? bukan nak rendahkan tapi patutnyer amik artis yang excel kedua2 bidang, belajar dan kerjaya, but for medic school, nak lantik duta memang tak sesuai, sebab medic / doctor adalah kerjaya yang sangat dihormati...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails