Monday, 27 June 2011

Ada apa dengan birthday party Eyqriqazz's babygirl

awas : entry ni ada byk pics

kisah bermula bila me dpt invitation via phone call dari eyriqazz (lps tu dia invite via FB plak) and then wifey Eyriqazz pun ajak gak via FB :) so me pun beria2 nak pegi ni...kira mcm excited lah sbb selama ni kenal melalui blog ajer kan :)

kebetulan hari yg sama (Sabtu 24th June), paginya lil Ariff ada sports day, so me pun plan nak attend besday party tu right after abis sports day ariff tu...

jom baca corat coret -- apa agaknya yg berlaku time me attend besday party tu...

  • me, hubby & kids antara tetamu terawal ngeh ngeh ngeh -- jadi wifey eyriqazz (azwa) pun suruh weolls lepak2 sambil tunggu guests lain...kena tunggu ramai2 baru meriah nak potong kek alisya..me sampai kat umah eyriqazz dlm pukul 12.45 pm gitu

pic exclusive MZ & eyriqazz :) -- MZ ni pangkat kakak2 lah yer sbb gap umur 7 thn ni...wohoo..tiba2 MZ terasa tua :p
  • MZ usung DSLR so dgn jayanya wpun segan gak actually, snap2 pics kat umah eyriqazz (MZ suruh mr hubby yg snap2 pun hahahaha)--lawa tau azwa deco2 umah utk besday kan--theme disney princess :) 
posing dgn anak masing2 hahaha lil ariff sama baya dgn alisya ni--beza dua bln ajer :)


  • then, guest seterusnya ialah ketua tali barut geng2 eyriqazz --KAK INA KL!!! me dh lama nak jumpa kak ina ni :) -- so me & kak ina pun pot pet pot pet hehheh kak ina bagi me sebekas cookies--ni hadiah yg me menang dari contest kat blog kak Ina --me akan buat review spesel kukis kak ina tu :)


  • lps tu dtglah ramai2 tetamu--mostly kwn2 blogger eyriqazz--antaranya mat joe, jejai, bella enveus etc etc--me say hi hi gaklah kan :) sama profession lah katakan hahahha

  • mknn kat umah eyriqazz sgt sedap!! ada 2 biji kek besday, cuppies yg sgt comel tema disney princess hasil tgn azura, juga menu utama nasi dagang, bihun, keropok, karipap, bermcm2 jenis dessert--me rasa maunya me gain 2 kg sbb mkn2 dgn jayanya :p
 
  • eyriqazz & wifey sgt frenly--so me rasa mcm dh lama kenal hehheh diaorg ni sama baya dgn adik bongsu me, so me ni mcm kakak2 lah gitu--tu kata azwa :)

  • alisya sgt comel!! 90% ikut muka papanya :)

kalau MZ ada gegirl kan besh :) tumpang posing dgn gegirl org pun jdlah :p

  • me lepak2 kat umah eyriqazz hampir 4 jam hokeyyy!!! pukul 4.15 baru me bertolak pulang :p sbb dh setel urusan potong kek alisya and borak2 dgn semua org kan :p Mr hubby kata ni rekod lah bagi weolls ie paling lama lepak kat umah org utk attend besday party ngeh ngeh ngeh satu lagi rekod ialah bila azwa tapau mknn utk me --siap bwk balik nasi dagang yg sedap itu :) tq azwa!!

jom layan some more pics!!

MZ layan alisya sibuk nak bukak hadiah yg MZ bagi heheh time ni guests belum ramai, so Alisya boring hhehhe digodek2 hadiah besday yg dia dpt tu :)

see--byk kan besday cake Alisya!!!!

one happy family! --sedondon putih :)


yg t-shirt merah tu lah bella enveus :)

see--meriah kan!!! MZ posing2 kat umah org hahahah

tq sbb sudi baca :)

all pics hasil Sony DSLR --mr hubby as the photoG --pics kat my blog ni me tak letak watermark sbb "Malas" ngeh ngeh ngeh :)

tq eyriqazz & wifey sbb sudi ajak me & family :) :) memang sgt  besh besday party alisya tu!!

28 comments:

syawalsimpsons said...

bestnyer dapat join bufday party...

LYAfrina said...

byknyer kek...

happy birth alisha

Nana said...

wah meriahnye
banyak tol kek ye

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wahh..tema princess gitu :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya meriah sungguh, macam kenal la baju oren tu, muat je untuk zharfan @ lil ariff, so cute...cantik la kek tu...wah makin glamour la suzie after this

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah makan sakanla...

Suliana said...

kak, sy pun pegi jugek.. hehe.. tak smpt jumpa blogger yg lain sbb lmbt dtg, kul 5 baru smpai..

Peri PiA said...

nice deco indeed!!

daydeck86 said...

Salam kak,
memang best skali skala dapt bertemu dengan blogger's nih

Mama Zharfan said...

@syawalsimpsons : besh :)

@Lya : yep, 3 jenis kek tu...

@Nana : ha ah, byk kek!

@elissmie : yep, comel sgt tema ni :)

@anje : heheh tq anje--bj oren yg ariff pakai tu sgtlah besh+cantik dlm pic!!

@ila mama amana : sakan :)

@suliana : ye ke..me tetamu awal--lepak 4 jam tu heheheh

Mama Zharfan said...

@Peri PiA : yeppp!! can't agree more :)

Mama Zharfan said...

@daydeck86 : hehehe besh gak :) sbb selama ni kenal virtual ajer kan :)

cikpia said...

meriah!!! ala2 gedering blogger pun ada..... he he....

Chekgu Azrine said...

untung MZ dapat jemputan erk

Azura said...

MZ..ari tu zura dtg awal...kalau dtg lewat skek bleh jumpa ngan MZ..huhuhu hopefully next time ada jodoh..kikiki

ibu qaleesya said...

makan nasik dagang sekali sekala best gakk.. wahh meriah besday party alisya tuh..

Eyriqazz said...

kak MZ, thanks again for this luvly post...sweet, n smua gambar cantik2...nak cilok leh tak??...hihiii

harap dapat jumpe akak lagi sambil sembang2 n lepak...akak x der lah tua mana pun,akak nmpak lg muda dr umur akak.... happy akak selesa sepjg berada di rumah kami yg sempit ni... ;-)

Mama Zharfan said...

@cik pia : ha ah, betul gak tu :)

@Chekgu Azrine : :) tu la, rasa bertuah lah jugak dpt invitation tu :)

@Azura : tu la, kalau tak boleh kita pot pet pot pet heheh

@Ibu Qaleesya : besh nasi dagang sbb i suka nasi ni :)

@Eyriqazz : my pleasure, terima kasih daun keladi, lain kali sudi ler ajak me lagi hehehhe me ni berazam nak stay young at heart :) jgn tua sblm waktunya ngeh ngeh ngeh

JAI said...

Mak uihh..tak reti nak balik..wakakaka..4 jam tuhhh..hehe..Memang best bila dapat lepak2 dgn geng-geng blogger sebab satu line..lepas ni tunggu nak serang rumah MZ pulak..ngeh..ngeh..ngeh

Mama Zharfan said...

@JAI : elo jai, tq sbb sudi mencemar duli kat blog kecik me ni :) jap lagi me singgah blog u..me lepak2 sbb nak tunggu geng2 tali barut lah..:p

kak ina kl said...

bestkan dapat pot pet kat situ..makanan pun banyak dan sedap. semuga puas hati ek dengan kukis akak tu nanti.

deqlis said...

wah ramainya...seronok dpt jumpa kak ina KL lagik:-)

MZ deqlis pun dah skodeng MZ bergambar kat Sunway Pyramid..hehe

Eyriqazz said...

thanks MZ sudi datang...memang seronok dapat jumpa sebegini..wifey pun memang dah jadi peminat no. 1 blog mama zharfan...sehari tak terjah tak sah....hik3...

have a nice day MZ....

Matjoe said...

erkk, tak sempat bergambar dgn mz. bukan apa, matjoe jumpak food tak ingat org lain dh. agagaga

mama rifQy said...

serius!!!!!!!!!!!! mmg kagum ngan akak..dalam sekelip mata je akak dah jadi glemer.pemess..sbb rase macam baru je bace n ikut kisah akak duluuu..tup tupp..sudah gelemeeeee dikalangan blogger yang OTAI !!!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

best best...blouse MZ cantik..

tiefazatie said...

wah bestnya..byk la sis kenal ngn blogger2 hebat2 nie..hee

Bella Enveeus said...

alamak.. tersesat muka yg tidak boleh dipaparkn ini.. oops! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails