Thursday, 30 June 2011

Pengalaman jadi VOLUNTEER ZOO NEGARA | ada bran?

woho...bkn everyday dpt experience begini kan...

heheh bukan MZ pun--tapi adik lelaki MZ--last weekend dia join tempat keje dia buat charity work --jd volunteer bersih kandang harimau, singa kat ZOO NEGARA!!!


ni singa yg nama ella-jinak ni :) --jinak versi singa lah :p siap2 hulur2 tgn tu :)

adik me kata, harimau2 + singa2 ni dipisahkan kat ruangan sebelah menyebelah dgn volunteer workers ni--kiranya haiwan2 tu sgt dekat dgn diaorg--
ada singa yg jinak gak nama ella, siap hulur2 tgn/kaki mcm kucing nak bermanja2 gitu heheh

ni my nephew nama irham, dtg gak zoo dgn my SIL sbb irham nak tgk papa cuci kandang harimau heheheh


tapi of courselah smelly kandang2 ni--sbb sama spesis mcm kucing so busuk ala2 taik kucing ngeh ngeh ngeh

semua pic snap jarak dekat ni--guna camera hp ajer ni

tak dpt posing dgn singa & harimau--jadi ler dpt posing dgn tapir :p --adik me yg paling kanan


uolls ada experience cuci kandang zoo tak? me pernah bela kucing---cuci sangkar kucing pun penat tau sbb menahan nafas hehhehe





10 comments:

ibuayahdamia said...

memang tak sanggup jadi sukarelawan..

ann @ hatiberbunga said...

wah.. tabik spring lah!
klau saya la.. mmg tak sanggup. huhu..

mummy_ayu said...

sama la...bayar pun pikir 2, 3 kali..
takuts...

Lelord said...

eh dh ok ke? tu dh leh upload pic.
blog i masih x boleh :(

Ummi Dania Yasmine said...

cute jer n3 u ni...he he he...gelak gelak rimau i baca....wahhh irham basuh kandang jugak ye....??

Mama Zharfan said...

@ibuayahdamia : :) :) me tgk keadaan gaklah

@ann hati berbunga : hehhehe bab smelly yg tak tahan tu :)

@mummy ayu : me tak takut sgt, cuma geli sikit sbb bau2 tu

@Lelord : dh ok, semlm jer prob

@ezz : hehehh eham pegi tgk papa ajer tu :)

mama_umar_maryam said...

klu singa2 dan rimau2 tu kenyang mayb nk gak try,tapiiii,heheheh

kakyong said...

cuci tahi kuciing pun jdik sampai nak termuntah.. ini kan pulak kandang yg berkali ganda saiz kucin..

tiefazatie said...

nak2..mesti best nie kan..alahai..jauh lak..huhu

Mama Zharfan said...

@zety : rasanya memang diaorg kenyang ni

@kak yong : hehehh

@ifa : tu la, nampak besh gak kan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails