Thursday, 19 June 2014

Butterflies come butterflies go

MZ sgt suka ie sedikit obses dgn brgan design butterfly...tudung ada beberapa helai corak butterfly...and so MZ dh ada dua utas bracelet 916 design butterfly..syukur ke hadratNya kerana memurahkan rezeki utk MZ.. (reminder utk diri MZ dan my dear blog readers : dlm rezeki kita ada rezeki utk org lain..jgn lupa bykkan sedekah esp menjelang Ramadhan al-mubarak ni)

ni bracelet butterfly 1st yg jd milik MZ..beli thn lps kat Lee Wah Gold (fb)..risau gak sbb delivery via poslaju..syukur selamat sampai kat tgn MZ...nak pegi kedai emas tu tak daya lah sbb kat Kuala Pilah NS tu..

my butterfly 1st love


and then last few months, MZ guna duit yg mr hubby bagi utk beli 2nd bracelet design butterfly--kira hadiah bday MZ (mr hubby suruh pilih dan  beli sendiri apa2 yg MZ suka)...beli kat FB gak tp from Dtree...

tp sayangnya tak lama nampaknya jodoh MZ dgn 2nd butterfly ni...dh putus la plak..may be sbb cangkuk tu agak nipis...boleh jer nak antar repair tapi mcm leceh plak kena tunggu2 and ada possibiliy putus lagi..

my broken butterfly...colleague MZ siap puji2 time MZ pakai..dia tanya MZ beli kat habib jewel ker..sbb design moden/cun gitu katanya :p

in memory..ni time baru2 beli bracelet ni..


so MZ decide nak trade in jer my broken butterfly ni..nak amik bracelet baru...kira mcm gelang raya lah... :) the best part of 916 ni..boleh trade in ;) even boleh convert cash time nak pakai duit ;)

moga2 akan jd gelang raya MZ kalau cukup bajet Insya Allah..dh lama gelang ni dlm wishlist MZ ;) selain butterfly, MZ suka apa2 yg design lovey2, yg ni bukan bracelet tapi bangle..dh order kat Lee Wah Gold gak...current 916 rate per gm around RM127-RM129...memang berbaloi2 beli time sekrg


MZ=typical kelantese woman yg suka brg2 kemas mcm 'tok peraih' tp suka yg size kecik2 and design moden jer :p and bahaya pakai emas sarat2 or yg obvious kat KL/Msia ni...sbb org jahat sgt ramai..so kena hati2 24/7 and mohon doa dariNya sentiasa..

6 comments:

Ezna said...

mmg bahaya pakai yg tebal2.

Mummy ZaraZarif said...

sama kak..every year nkraya, en.somi mesti belikan gelang, tapi bkan bli betul2, trade in yg pkai skrg then ambik yg better lg, tmbh duit skit jela..hihihi...

ade certain2 org xsuke emas, tp sheeda suke..sbb emas ni la yg tolong kte in case nkgne $$ kan...

Eliss Mie said...

tak pernah lagi beli gelang online sebab suka belek2 dulu..hehe.eliss pun x suka sarat2..nak yg simple ajer. tu psl beli bangle emaas kosong :)

Anna Da Lady Contest Version said...

Alhamdulillah. saya pun cukup suka corak butterfly. :) ada satu juga koleksi menyerupai butterfly

Oyis said...

saya pun suka emas, suka tgk je lah setakat ni sbb nak tambah2 koleksi x brp nak mampu hehe

NazzlynDianza said...

As mine๐Ÿ˜‹

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails