Friday, 13 June 2014

Nampak tua vs nampak muda

biasanya org2 yg badan petite memang nampak muda...and cara berpakaian pun adalah antara faktor yg membuatkan seseorang nampak muda or nampak tua..cthnya pakai tudung bawal or shawl nampak muda..tp depend pada jenis muka jugaklah..anyway MZ bukanlah jenis petite pun..pakai bj (time tak preggy) size M or L gaklah :p

alkisahnya...rabu dan khamis MZ attend workshop kat dlm UIA..participants ada yg dari luar..and jejak kasih plak...terjumpa kawan yg kami sama2 kat Notts ari tu..now dia keje kat UMP...

all this while, memang MZ tak tahu umur dia berapa...MZ assume may be sebaya or slightly older (dia ni jenis tinggi and muka mamak2 sikit)..so sambil sembang2 tu..sbb MZ sarat preggy dia tanya MZ umur berapa...so MZ jwb lah bongsu dh ni sbb dh 38...then dia kata..owh..dia lg muda dari MZ rupanya ie dia 36..and dia kata MZ jenis nampak muda..tak sangka plak MZ dh 38 :p iyolah tu heheh (senyum gak dlm hati sbb pompuan kan suka dpt pujian :p)

selfie..ni pic sblm tahu preggy/awal2 preggie

ni pic last month..preggy 6 month..

anyway, age is just a number ;) yg penting kita sihat, happy2 dan paling penting persiapan kita utk menuju alam sana ;)

salam jumaat al mubarak

5 comments:

Mimi Azirah said...

Memg xnmpk umo 38 pun...

Ezna said...

seronoknya dpt pujian...hehehe :-)

Ardini Humaira said...

kak nanti cuba bawal aidjuma lak hehe dni sampai addicted

Nafisa81 said...

Berseri seri muka preggy mum ni...

Oyis said...

MZ mmg nmpk muda la. and time rpeggy ni pun x nmpk naik sgt. saya kalo pregnant mesti bagai dipam2, walau pun berat naik stabil, sbb body saya jenis reatin water time pregnant.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails